Tegye fel a kezét az a józsefvárosi, akinek Kocsis Máté vásárol be! – Újabb adok-kapok a nyóckerben

Pikó András, Józsefváros regnáló polgármestere és Kocsis Máté ex kerületvezető, jelenlegi Fidesz frakcióvezető között újfent fellángolt a csetepaté. Közösségi oldalaikon üzengetnek egymásnak.

Kocsis Mátét úgy tűnik az ellenzéki polgármesterekre specializálták, egy hete “életre-halálra” pocskondiázta Karácsony főpolgármestert, most Pikó van célkeresztben, de no para, sorra kerülnek a többiek is.

Pikó szombat reggel…..

“A választási kampányban Kocsis Máté és a helyi Fidesz rendőröket küldött rám és a csapatomra. Azóta sok minden történt, szelídültek és finomodtak a módszereik, amibe belefér az is, hogy Kocsis képviselő és frakcióvezető nem válaszol a választókerülete polgármesterének a együttműködést kérő levelére és az is, hogy a józsefvárosi Fidesz feleslegesnek tartja a kerület válságkezelő erőfeszítéseit és intézkedéseit.

A módszerek finomodtak, de a lényeg ugyanaz: a Fideszt és helyi képviselőit egyáltalán nem érdekli az, hogy mi történik a járvány miatt a kerület lakóival, hányan kerültek nehéz helyzetbe és hányuknak van szüksége konkrét, személyes segítségre. Mi, ami tőlünk telik, mindent megteszünk, hogy segítsünk a bajba jutott józsefvárosiaknak.
Ők meg, úgy látszik, folytatják ezt a szerencsétlen idétlenkedést, amit oly jól ismerünk már és aminek semmi köze az emberekhez.”

Kocsis válasza kora délután….

“Pikó eddig többször elmondta, hogy nem segítjük a kerületet a járvány elleni védekezésben, sem én, sem a helyi Fidesz. Nos, azért mert nem tesszük ki minden alkalommal a Facebookra, nem jelenik meg mindig a sajtóban, hogy mi mindenben támogatjuk a helyieket, még nem jelenti azt, hogy nem teszünk semmit. Ha jótékonykodunk, nem minden esetben számolunk be róla, mert szerintünk ez így helyes. Ha Pikó mégis követeli, nem szívesen, de egy nem teljes felsorolást közzéteszek:

  • A Polgári Józsefvárosért Alapítványba a kerületi fideszes képviselőkkel, tagokkal eddig több, mint ötmillió forintot adtunk össze, amit mind a járvány elleni védekezésre fordítunk.
  • 4700 65 év feletti józsefvárosit kerestünk fel, hogy felajánljuk a segítségünket, több száz esetben éltek is ezzel, magam is járok például bevásárolni időseknek.
  • Ezen felül egymillió forintot ajánlottam fel egy nehéz helyzetbe került fogyatékos gyermekekkel foglalkozó helyi szervezetnek, mert azt láttam, hogy az önkormányzat – szolidaritási alap ide vagy oda – nem segít abban, hogy működni tudjanak…..”

A jócselekedetek felsorolásának itt persze még nincs vége,

-még jó, hogy nem akar kérkedni az ex polgármester- akit pontról pontra érdekel ide kattintva olvashatja végig őket. Azért akasztottuk meg itt a hőstettek felsorolásának folyamát, mert kíváncsiak lennénk annak (azoknak) a 65+-os nyugdíjasnak a véleményére, aki(k)nek Kocsis úr megy a piacra az összeírt holmikért, hogy

  • mennyire vannak megelégedve a szolgáltatással.
  • rendesen körülnéz-e a közszolga a kofák árukínálatában és gondosan válogat-e krumplifronton?
  • a visszajáróval rendesen elszámol-e és
  • elfogad-e borravalót, ha a kisnyugdíjas elégedett a vásárolt áruval?
  • hol lehet leadni neki a megrendelést és
  • lehet-e válogatni a bevásárlók között?

Ha esetleg valamelyik érintetthez eljut cikkünk, kérem tiszteljen meg válaszával, amit előre is köszönök!

Egyelőre itt tart a Pikó-Kocsis bruszt, közben zajlik az életünk és még mindig csak délután van.

Mátrai Anna

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük