Talán megoldás lenne az üresen tátongó stadionok és a jegyvásárlót nélkülöző Nemzeti Színház megtöltésére, ha kombijegyeket adnak ki a regnáló. Ezzel jutalmazhatná mondjuk a szilárdan, minden félrevezetéssel dacolva mellette kitartó híveket.

Nem tolonganak a Vidnyánszky-vezette Nemzeti jegyeiért – ki érti?

150 milliós veszteséggel zárta az elmúlt évet a Nemzeti Színház, amelynek nagyszínpadán minden második széket ingyenjegyesekkel töltöttek fel – írja a hvg.hu.

- Hirdetés -

Ömlött a pénz a Nemzeti Színházhoz tavaly is, az 1,8 milliárdos működésre szánt állami támogatást különböző jogcímeken megfejelte az EMMI és a Nemzeti Kulturális Alap is. Utóbbitól 35 milliót kaptak, 200 millió ment a nemzetközi színházi fesztiválra, a MITEM-re, 33,5 millió a Csíksomlyói passió csíksomlyói bemutatójára. Ez csak néhány tétel annak érzékeltetésére, hogy milyen bőkezűen bánik az állam Vidnyászky Attila színházával – derül ki az éves jelentésükből.

Vidnyánszky kiküzdötte a TAO-szétbarmolást

Nem véletlenül küzdött a Nemzeti Színház igazgatója olyan elszántan a tao-támogatás megszüntetéséért, hiszen ebből a – jegybevételhez kötött – támogatási formából csak 76 milliót sikerült összegyűjteniük tavaly.

Egy évvel ezelőtt ezt nyilatkozta a büszke igazgató:

A színház látogatottsága az idei szezonban 98 százalékos volt, míg a ciklus elején 60 százalékkal indultak – mutatott rá Vidnyánszky Attila, aki szerint az adat igazolja a színház programját.

“Pazar repertoárt működtetünk”

Vidnyánszky: ‘Szép év volt…”

A színház négy játszóhelyének 396 előadására 64 ezren váltottak jegyet tavaly, a látogatottságot viszont „vattázással”, vagyis ingyenjegyekkel 107 ezerre tornázták fel, legalábbis papíron, mert azt nehéz ellenőrizni, hogy az ingyenjegyesek el is mentek-e megnézni az előadást.

Ha már vattázás, nézzünk körül a másik “húzóágazatban”, a stadionlátogatottság témakörében:

Kapcsolódó

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét