Kormány és főváros, egyrészt-másrészt

Karácsony Gergely főpolgármesternek különöse aktív volt a mai napja, legalábbis a facebook bejegyzései számát tekintve. Alig néhány perccel 17 óra után már a harmadik bejegyzést tette közzé.

Neki, neki, meg vissza

A posztban, a főpolgármester az elmúlt időszak néhány fontos kérdését feszegeti, jó és rossz híreket egyaránt megosztva a város lakóival.

“Budapest ellenzéki főpolgármestereként fontosnak tartom, hogy a választópolgárok, városunk lakói tisztában legyenek azzal, hogy milyen ügyekben ütközik az álláspontunk a kormányéval és melyek azok az ügyek, amelyekben sikerül egyetértésre jutnunk.

Beszámolunk – itt a facebookon is – arról, amikor igazságtalanul pénzeket vonnak el tőlünk, de nem hallgatunk arról sem, amikor a kormánytól megkapjuk azokat a fejlesztési forrásokat, amiket az ország legfontosabb gazdasági motorjaként Budapest és lakói megérdemelnek. A múlt héten levélben fordultam Gulyás Gergely miniszter úrhoz, hogy érvényt szerezzek a kormány korábbi döntésének, amely szerint a város saját forrásból megvásárolt kb. 40 korszerű, alacsony kibocsátású busza mellé a kormány további 37 darabot finanszíroz. Ma Fürjes Balázs államtitkár úr biztosította a budapestieket, arról, hogy – a sajtóhírekkel szemben – a BKV megkapja azt a 3,2 milliárd forintos támogatást, amelyből a vállalat megveheti az új buszokat a M3-as metró pótlásának idejére, ezzel újabb nagykorú buszokat válthatnak fel korszerűek, ezzel is javítva a levegőminőségen.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük