Kuncze Gábor: Kedves nézőink! Önök Karácsony Gergelyt nem látták!

Közszolgálati interjú Karácsony Gergellyel: Riporter: Mai vendégünk Karácsony Gergely főpolgármester, akit köszöntök stúdiónkban abból az alkalomból, hogy ötéves ciklusában utoljára látogatott hozzánk.

Karácsony: Bocsánat, de nem először?

R: Itt én kérdezek! Jó, legyen! Először és utoljára. Mivel jött?
K: Mivel meghívtak! (mosolyog)
R: Jó, persze, véletlenül meghívtuk. De, ha nem hívtuk volna, mivel jött volna?
K: Ha nem hívtak volna, nem jöttem volna.
R: Ilyenek maguk, ellenzékiek, állandóan akadékoskodnak. Azt kérdezem, hogy ha nem hívtuk volna, mivel jött volna?

K: Miért jöttem volna, ha nem hívnak?

R: Varjú Lászlót se hívtuk, mégis jött. Sőt: lefeküdt és fekve megtámadta a fölötte álló biztonságiakat. Még a karját is belecsavarta a tenyerükbe. Kunhalmi meg a csukott ajtón is majdnem átment. Úgyhogy maga is jöhetett volna úgy, hogy nem hívjuk.
K: Nem jöttem volna.
R: Ha nem hívjuk meg és maga ezért nem jött volna el, akkor mivel nem jött volna?
K: Bocsánat, de nem értem a kérdést! Egyébként fogunk értelmes dolgokról is beszélgetni?
R: Hogy fogja vezetni a fővárost, ha még egy egyszerű kérdést sem ért? Egyébként ez egy értelmes kérdés, ezt onnan lehet tudni, hogy a főnököm írta ide a papírra.

K: Esetleg magától nem tudna egy értelmeset kérdezni?

R: Ez még nem fordult elő! Szóval: azt kérdezem, hogy ha nem hívtuk volna meg és nem jött volna el, akkor mivel nem jött volna? Biciklivel nem jött volna vagy autóval nem jött volna?
K: Na jó, ne szenvedjen tovább. Egy kis elektromos autóval jöttem, egy barátom hozott.
R: Ezért nem mertek megállni a székház előtt, mi? Még arra sem volt képes, hogy ott álljanak meg, amerre a kamera nézett.
K: Ez érdekes! Általában a kamera néz az esemény felé, nem az esemény megy a kamera elé. Ez valami innováció lehet önöknél. Mindegy! Én kiszálltam a bejáratnál, a barátom meg keresett parkolóhelyet.
R: Miért a bejáratnál szállt ki? Különben erre ne is válaszoljon, erre úgy sincs értelmes magyarázata. Szóval a biciklizés csak kampányfogás volt?
K: Ilyen hidegben, este, úgy, hogy még van egy esemény ma, amelyen részt kell vennem, nem bicikliztem. Egyébként pedig szoktam. Nem beszélnénk inkább a programomról?
R: Jó, beszéljünk a programjáról. Mit csinál ma este?

K: A főpolgármesteri programomról!

R: Ja, értem! Látja, én mindent megértek! Mondta is a főnök, hogy nagyon okos vagyok! Igaz, azt is mondta, hogy legközelebb a korábbi bugyit vegyem, az sokkal szexibb. Ő is okos, van szeme az ilyesmihez. Eltelt száz nap és maga még nem teljesítette a programját!
K: Egy komplex, ötéves programom van, persze, hogy nem teljesítettük száz nap alatt. Orbán Viktornak az volt a programja, hogy: “Folytatjuk!”.
R: És folytatták is! Vagyis teljesítették száz napon belül. Sőt azonnal folytatták!
K: Pedig jobb lett volna, ha nem!
R: Na, ebből elég! Nem sértegetheti a felcsúti Géniuszt! Kedves nézőink! Önök Karácsony Gergelyt nem látták! Ez volt a célunk! Viszontlátásra!

Forrás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük