Kormányzati beismerés: több, mint 100 ezer halmozottan hátrányos iskolás van

Úgy látszik a téma örök. A napokban írtunk arról, hogy az Ökumenikus Segélyszervezet gyűjtést indított, hogy tízezer forint értékű tanszerrel megtöltsék 2000 iskolás táskáját, majd a Katolikus Karitász jelentkezett, hogy idén mintegy tízezer gyermek iskolakezdését szeretné segíteni.

Azt is mondhatnánk: csepp a tengerben!

“Több mint százezer tanszercsomagot osztanak ki a rászoruló iskolás gyerekeknek tanévkezdésig országszerte”

– mondta Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere budapesti sajtótájékoztatóján szerdán.

A közoktatásban minden tanuló ingyen kapja a tankönyveket, és emellett idén 106 ezer halmozottan hátrányos, illetve hátrányos helyzetű általános iskolás a tanuláshoz szükséges eszközöket is.

A Klebelsberg Központ 60 tankerületi központ közreműködésével 2062 iskolában oszt szét tanszercsomagokat, ezek közül 1639 állami fenntartású.

A 2020-2021-es tanévben ingyenes csomagra jogosult minden halmozottan hátrányos, illetve hátrányos helyzetű 1-8. évfolyamos tanuló függetlenül iskolája fenntartójától.

A csomagokban az órai munkához szükséges eszközök vannak

Az elsős kisdiákok kapnak füzeteket, írólapot, vízfestéket, zsírkrétát és külön tisztasági csomagot is.

A 2-4. évfolyamos diákok számára összeállított ingyenes csomag tartalmaz írószereket, füzeteket, írólapot, műszaki rajzlapot, vonalzót, mappát, ragasztót, vízfestéket, ecsetet és barkácsollót. Az 5-8. évfolyamos diákok körző, vonalzót és szögmérőt is kapnak.
A tanszercsomagokat a többségében fogyatékossággal élő, megváltozott munkaképességű embereket foglalkoztató Kézmű Közhasznú Nonprofit Kft. készítette.

Na, végre egy okos döntés, ami ráadásul azt is bizonyítja, hogy fölösleges külön 2000 gyereknek gyűjteni táskánként 10 ezret, lásd Ökumenikus Segélyszervezet. Nekik a jó szándékú emberek összedobtak 20 milliót, miközben a valódi, állami segítség ennek az ötvenszerese!!! Ugyanakkor kormányzati beismerés is, hogy több, mint százezer halmozottan hátrányos iskolás van.

A családi pótlék összegét azonban tíz éve nem hajlandóak növelni egy forinttal sem.

Mintha megállt volna az idő!

Forrás: MTI

bankrablót

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük