Németh Szilárd helyet cserélhet a kígyóbűvölővel – évadot nyit a “Tranzit 2020” ki mit tud esztrádban!

Nagy a megtiszteltetés, hiszen Németh Szilárd közösségi oldalán hirdeti, hogy Ő lesz a Tihanyban csütörtökön kezdődő Tranzit rendezvénysorozat előzenekara.

A főfellépő maga Orbán miniszterelnök!

A koronavírus-járvány miatt idén  elmaradt a tusványosi Fidesz szabadegyetem, de nyugi itt van helyette a Tranzit fesztivál. A kormánypárt idén is,  ahogy 2009 óta minden évben, megrendezi ezt a szűkebb körű – mindössze 500 fős – közéleti témájú évadnyitót, amelyen a kormányfő péntek reggel tart előadást. Az egyik szervező, Hollik István szerint Orbán Viktor valószínűleg arról fog beszélni,

milyen Magyarországot szeretne látni a XXI. században, és a Tranzit közössége hogyan tud segíteni abban, hogy az ország a század nyertese legyen.

Ne izguljon, akit nem hívtak meg, élőben nézheti-hallgathatja a HírTV-ben!

De vissza Németh Szilárdhoz!

Remek idézetet találtak reklámfotójához, ez biztos kedvet csinál! Attól az apróságtól tekintsünk el, hogy a frappáns címben elfelejtették kitenni az idézőjelet:

fotó: Németh Szilárd Facebook oldala

„Fegyvert, s vitézt éneklek, török hatalmát
Ki meg merte várni, Szulimán haragját,
Ama nagy Szulimánnak hatalmas karját,
Az kinek Europa rettegte szablyáját.”
(Zrínyi Miklós: Szigeti veszedelem)

Arcizma sem rebben, -feltételezem- ha megtudja, – vagy tudta?- hogy oldala készítői lenyúlták neki Zrínyi Miklós szövegét, hiszen most “ők jönnek”!

További fellépők….

A dolog pikantériája, hogy olyannal próbálkoznak a fideszes hölgyek és urak, amit még nem, vagy az öregebbje már nagyon régen nem csinált: vitázni fognak az ellenzék képviselőivel.

Pénteken

  • Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár vitázik majd Fekete-Győr Andrással, a Momentum Mozgalom elnökével család- és népesedésügyi kérdésekről.
  • Ezt követően pedig Magyarország eredményeiről beszélget Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a szintén momentumos Hajnal Miklóssal. A pénteki napot Szijjártó Péter és Mesterházy Attila, a Magyar Szocialist Párt (MSZP) képviselőjének fellépése zárja, akik a magyar külkapcsolatok irányairól vitatkoznak majd.

Szombaton

  • Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások minisztériumának parlamenti államtitkára, és Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke, országgyűlési képviselő vitázik majd népjóléti kérdésekről,
  • utánuk pedig Varga Judit igazságügyi miniszter és Donáth Anna momentumos európai parlamenti képviselő beszélget a Magyarországot érintő Brüsszeli vitákról.
  • A nap záró csörtéje Merre tovább? – Nemzeti vagy nemzetközi Európa? címmel Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Tóth Bertalan, az MSZP elnöke között zajlik majd.

A vitákat mind élőben követhetik a Facebookon az érdeklődők.

lapzsemle

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük