Koronavírusos egy iskolás anyukája, de nem tesztelnek senkit az osztályból – Így érthető, hogy miért ilyen alacsony a fertőzöttek száma!

Az operatív törzs naponta elmondja, hogy van elég cucc a koronavírussal fertőzöttek kiszűrésére, meg, hogy védőfelszerelés is van dögivel, közben megtörténhet, hogy egy teljes osztály -iskola- potenciális fertőzött, de nem tesztelik őket.

Mi a frankó? Életek múlnak rajta, akár az Öné is!

A 444.hu cikke szerint miután kiderült, hogy egy budapesti gimnáziumba járó tanuló édesanyja koronavírussal fertőződött, a kétségbeesett szülők az állami szervektől, intézményektől semmilyen segítséget nem kapnak.

Az érzékeny ügyben az iskola sem törekedett a minél nagyobb átláthatóságra. A 17-18 éves gyerekeknek csütörtökön, a tanítás közepén — legtöbben a fertőzés esetleges továbbadásának megakadályozására gyalog — mentek haza az iskolából, mert

az egyik osztálytársuk angolórán megtudta, hogy az édesanyja koronavírusos. A család azonnal jelezte a fejleményt az iskolának, de senkinek sem állt módjában intézkedni. A lap szerint hivatalos részről nem történt semmi.

A tanárokat a diákok beszámolója szerint büntetőjogi következményekkel fenyegették meg “felülről”, arra az esetre, ha bármit is lépnének, akár csak elárulják, hogy melyik család, vagy melyik osztály az érintett. A 444-nek nyilatkozó diákok szerint az iskolát fenntartó KLIK-től tarthatnak a tanáraik, bár ezt így konkrétan nem mondták nekik, csak azt, hogy

minimum az állásukkal játszanak, ha erről egyáltalán beszélnek velük.

Az állami szervek az iskolának azt üzenték,

hogy meg kell tartani a pénteki tanítást, senkinek sem adhatnak felmentést, az érintett osztály tanulóinak sem. A szülők és a diákok többsége polgári engedetlenségre készül ezért, és várhatóan nem sokan jelennek meg péntek reggel az osztályból. A lap szerint

még az édesanyja betegsége miatt érintett diák számára sincs lehetőség koronavírus-teszt elvégzésére az állami ellátórendszerben. Ahogyan visszautasították a tesztre jelentkező apát, a gyerekeit, és a gyerekei osztálytársait, tanárait is.

A 444.hu értesülései szerint ugyanis csak a Szent László Kórházban vannak koronavírus azonosítására alkalmas tesztek az állami ellátórendszerben. Az iskola saját hatáskörben annyit tudott tenni, hogy rendkívüli takarítást rendeltek el.

Egy hozzászólás itt: “Koronavírusos egy iskolás anyukája, de nem tesztelnek senkit az osztályból – Így érthető, hogy miért ilyen alacsony a fertőzöttek száma!

  • 2020.03.13 - 13:45
    Közvetlen hivatkozás

    Gondolom kellenek tesztek Orban ciganynak meg a segnyaloinak. Ok gondolom orankent tesztelik magukat hogy gebednenek meg mind,

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük