Kósa Lajos a foci helyett a motorozást kedveli – építsünk neki közpénz-motoGP pályát!

Arról már hallottunk, hogy Kósa Lajos nagy motorkedvelő. A “nagy vas” iránti érzelmeit kiélendő, szombaton közösségi oldalán jelezte, hogy Debrecen nem csak bevállalná az atlétikai vb megrendezését is, de a motoGP-futam is kedvére van.

Hány milliárdba fáj még az őrület?

Magyarország azt tervezi, hogy a belátható jövőben MotoGP-futamot rendezne – jelentette be közös sajtótájékoztatóján Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, Kósa Lajos, az Országgyűlés Honvédelmi és Rendészeti Bizottságának elnöke és Talmácsi László gyorsasági motoros világbajnok a mezőzombori Sárga Borházban.

Hamarosan a Kormány elé kerül Magyarország autó-motorsport stratégiája, melynek egyik eleme, hogy hazánk tudjon MotoGP-futamot rendezni. A tárgyalások már tavaly óta tartanak, és pár hónapja sikerült áttörést elérni, amelynek keretében aláírtunk a nemzetközi szövetséggel egy szándéknyilatkozatot, amelynek része, hogy ha hazánk rendezhetne futamot, akkor ehhez építünk egy pályát – mondta Palkovics László, majd hozzátette:

jövő februárban dönt a Kormány arról, támogatja-e a magyarországi MotoGP-futam létrejöttét. Ha igen, és az új pálya építését is támogatják, akkor a közeljövőben már két állami tulajdonú versenypályával rendelkezik majd hazánk, és semmi akadálya nem lesz annak, hogy Marc Marquez és társai Magyarországon is versenyezzenek.

Esetleg minket, akik perkálunk, nem kellene megkérdezni?

A válasz minden bizonnyal az, hogy tesznek rá, mi a nép véleménye, mert a sajtótájékoztatón kiderült, ha lesz új MotoGP-pálya, az szinte teljes bizonyossággal Kelet-Magyarországon épül majd meg.

Először meg kell vizsgálni, tudjuk-e teljesíteni azokat a feltételeket, amelyekkel egy ilyen verseny megrendezése jár. Ha lesz új pálya, olyan helyen épül majd, ahol a rendezvénynapok száma szinte teljes

– mondta Kósa Lajos.

Talmácsi is szeretne itthon motorozni….

Már aktív versenyzőkoromban úgy éreztem, jó lenne hazai környezetben motorozni

– mondta Talmácsi Gábor, aki a 125-ös kategóriában szerzett világbajnoki címet 2007-ben. Arról, hogy mindez mennyibe kerül nekünk, nem esett szó a száguldás-őrületben.

Kósa Lajos közösségi oldalán már be is jelentette:

“Kelet-Magyarországon, Debrecen közelében épülhet fel az új MotoGP pálya, ahol a gyorsaságimotoros-világbajnokság Magyar Nagydíját rendezik majd. A tervek szerint leghamarabb 2023-ban lehet majd futamot rendezni a versenypályán.”

2 hozzászólás

 • 2019.11.09 - 16:06
  Közvetlen hivatkozás

  nincs itt semmi baj…most(még) egymásralicitálóst jáccanak…Talmácsi? Hmmm…én láttam azt a nyögvenyelős világbajnoki futamot…aztán örömében átült egy nagyobb kategóriás motorra. Hát az a kabát nagyra
  sikerült.

  Ott van a Zalában milliárdokból épülő tesztpálya, tessék ott motorozni…ha már ennyire szenvedélye, illetve összebarátkozni a Gój motorosokkal, ők biztos segítenek.

  Most hallom a rádióból, hogy új Moto GP pályát építenének kelet-Magyarországon…a miniszter ezt ötletelte..

  Lehet tapsolni

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük