Kósa szerint semmi közünk a családja vállalkozásaihoz

A fideszes politikus azt is állította, hogy a csengeri nő becsapta, de nem is volt vele semmilyen kapcsolata amikor a kormány tagja lett. Kósa Lajos nem hajlandó beszélni a felesége cégéről.

Részletek Kósa Lajos a Népszavának adott interjújából:

“– Lex Kósának, vagy lex Semjénnek nevezné a magánélet védelméről szóló törvényüket, amely alapján nehezebb lesz írni egy politikus nem közéleti tevékenységéről?

– Hívjuk lex józan észnek. A nem közszereplő emberek életében vájkálni semmire sem jó. De hívhatjuk a törvényt lex tisztességnek is. Ideje visszaszorítani azt, ami a mai közbeszédben szinte mindennapos, amely szerint egy politikust nem a tevékenysége, eredményessége alapján ítélnek meg, hanem teljesen lényegtelen műbotrányok kapcsán igyekeznek befeketíteni. Sokakat ért rendkívül méltánytalan és igaztalan támadás, amely miatt helyes ez a szabályozás. A politikusokat, lehet, sőt kell is bírálni, a családtagjaikat, ismerőseiket pedig békén kell hagyni.”

“Ma az a divat, hogy a közéleti szereplők rokonait, barátait, ismerőseit mindenféle tényt és alapot nélkülöző, de számukra lejárató ügyekbe kevernek. Persze, mindenkinek nyilvánosságra lehetne hozni a jövedelmét, lehetne bármiben turkálni. Nem hiszem, hogy ez sokat segítene Magyarországon.”

“– Ha már a rokonoknál tartunk, miért mondta nekünk korábban, hogy a 139 milliós eszközállományú Tócó-Pece Kft., azért csak hat millió forintért került a feleségéhez, mert “az eszközállománnyal azonos mértékű hitel” terhelte. Azóta előkerültek a 2017-es mérlegadatok, ahol nyoma sincs ilyen hitelnek.

– Az előző válaszomból egyértelmű, mit gondolok erről a kérdésről. Ha következetlen lennék, válaszolnék, de nem vagyok az. ”

A csengeri nőről: “Amikor kormánytag lettem, ezzel a nővel semmilyen kapcsolatom nem volt. Másrészt ez egy bűnügy. A rendőrség kiadott a nő ellen egy körözést, száznál is több áldozatot csapott be, volt köztük orvos, közjegyző, kamarai elnök, ügyvéd, polgármester, rendőrkapitány is. A nő többször is azt nyilatkozta helyesen, hogy sosem kaptam és sosem adtam neki egy fillért sem. A rendőrséget kérdezzék meg az ügyről, ők többet tudnak mondani, mint én.”

(Forrás: Népszava)

Kapcsolódó:

Kósa hazudott a felesége gyanús cégvásárlásáról

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük