Kövér házelnök Wass Albert idézettel fűszerezve ecsetelte, mi az aktuális “legfontosabb feladat”

Érdekes, hogy akármerre jár egy Fidesz-prominens, talál egy “legfontosabb nemzeti feladatot”, ami helyspecifikus. De hát a “legfontosabb” az nem azt jelenti, hogy abból egy van? Mert ugye legfontosabb, hogy kerítésünkkel állítsuk meg a migrációt, meg az is legfontosabb, hogy Sorost is állítsuk meg az ő civiljeivel együtt, meg az is, hogy jó alaposan felfegyverkezzünk, meg az, hogy demokráciában éljünk, ja ez utóbbi nem az, bocsi.

Akkor most melyik “legfontosabb a legfontosabb?

Nemzedékünk legfontosabb feladata, hogy újjáépítsük a hazaszeretet és összetartozás kultúráját

– hangsúlyozta Kövér László, az Országgyűlés elnöke szombaton a romániai Torockón, a hatodik alkalommal megrendezett Duna Napon.

Torockó főterén hat évvel ezelőtt vásárolt és alakított kulturális központtá a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. egy műemléképületet azzal a céllal, hogy a szülőföldön maradást, a magyar identitás erősítését, a magyar nyelv, a magyar kultúra ápolását igyekezzen segíteni. Azóta a trianoni döntés évfordulójához, június 4-hez legközelebbi hétvégén kulturális rendezvénnyel ünneplik a nemzeti összetartozás napját.

(A Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. elnöke, Dobos Menyhért volt az az úriember, aki kijelentette, hogy

“tökéletesen jónak tartom a magyar közmédiának a Híradóit, annak a híradásait. Abszolút pártatlannak tartom, és így helyesnek.”

meg azt is Ő mondta Hadházy Ákosnak és Szél Bernadettnek az MTVA-beli eljárásuk kapcsán, hogy: egy felheccelt tömeg élén a képviselők “betörtek” az épületbe és

“Amilyen az adjon Isten, olyan a fogadj Isten,”

 

Vissza Kövér László beszédéhez:

az ember azt ünnepli, ami fontos, 2010 óta minden év június 4-én

“mi, magyarok nemcsak gyászolhatjuk Szent István Magyarországának szétesését, de arra is emlékezhetünk, hogy nemzetünk összetartozása egy évszázada erősebbnek bizonyul azon erőknél, amelyek lelkileg is el akarnak bennünket szakítani egymástól, el akarják idegeníteni a magyarságot önmagától”.

A politikus arról beszélt, hogy az ezeréves keresztény magyarság elveszítette ugyan a 20. századot, de nem veszítette el hitét, reményét és képességét arra, hogy megnyerje a 21-diket.

“Ezért a mi nemzedékünk legfontosabb feladata, hogy újjáépítsük a hazaszeretet és összetartozás kultúráját. Ez a század legyen az építkezés és a megújulás ideje”

A házelnök felidézte: 2010 óta komoly utat jártunk be, megkezdődött Közép-Európa és azon belül is a Kárpát-medence újjáépítése. Az itt élő nemzetek közös erőfeszítéssel újra elhelyezték a térséget az európai tárgyalóasztaloknál, és száz esztendővel a trianoni katasztrófa után a Kárpát-medencében lassan, de biztosan elindulunk a nemzeti kiengesztelődés útján.

“Igaz ez akkor is, ha a múlt erői időről időre megakasztják ezt a folyamatot”

Hozzátette: 2010 óta olyan államunk van, amely nem hagyja magára nemzetét, hanem építi, olyan állam, amely a nagyvilágban élő minden magyar embernek biztosította az állampolgárság lehetőségét azért, hogy nemzetünk lelki és közjogi egységben összpontosíthassa erejét a szülőföldön való boldogulás érdekében.

Orbán már elsütötte 2019 februári évértékelőjén

Itt jött el a pillanat a nemzet legnagyobbikától idézni közvetlenül az után, hogy egy helyre székely közmondást is beszúrt a beszédíró a szövegbe:

“Tudjuk jól, hogy a világon szétszóródott magyarság minden közösségének más és más nehézségeket kell legyőznie azért, hogy megmaradhassunk egymásnak. Mások a gondok Venezuelában és Kárpátalján, mások a gondok az Úzvölgyében és a marosvásárhelyi oktatási intézmények körül, más gondokkal küzdünk Budapesten és Dunaszerdahelyen. A tömör székely mondás úgy tartja: sok a baj, s még gyűl’ hozzá. Ha azonban összefogunk és összetartunk, nincs az a baj, melyre ne találnánk gyógyírt és megoldást, mert – mint a költő mondja – mi, magyarok, együtt erő vagyunk, szerteszét pedig csak gyöngeség”

Az Országgyűlés elnöke köszönetet mondott a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt.-nek – itt álljunk meg egy szóra! Az említett cégnek abból van pénze arra, hogy bármit is tegyen, hogy a kormány az Ön, meg az Ön és persze az Ön pénzéből úgy döntött, hogy kiutal neki pár milliárdot. Ez akkor történhetett, amikor Ön éppen három hónapra előre nem tudott időpontot foglalni magának egy EKG-ra!

Úgyhogy csínján azzal a hálálkodással házelnök úr!

A cég által felújított és üzemeltetett torockói Duna Ház kiváló és követendő példája annak, hogy miként tehető átélhető élménnyé és közösségi örömforrássá a magyar embereknek a közös nyelvben, kultúrában és sorsban gyökerező összetartozását. Köszönetet mondott a torockóiaknak is,

“akik szintén szívügyüknek tartják, hogy itt, a Székelykő alatt otthon érezze magát minden magyar ember, és jól érezze magát minden jóakaratú vendég”.

A Duna Napon a színes családi programok mellett megnyílt A legnagyobb székely, Orbán Balázs nyomában című kiállítás, a nap zárásaként Nagy Feró és a Beatrice lép fel, az Összetartozás koncerten pedig Varga Miklós és gyermekei, Varga Vivien és Varga Szabolcs, valamint Sasvári Sándor és lánya, Sasvári Léna várja a közönséget.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük