Az egyértelműnek tűnik, hogy nem olyantól való az idézet, akinek szíve csücske a Gyurcsány házaspár, sem az Orbán família. Ez nem szűkíti nagyon a kört….. Annyit még simán elárulhatunk, hogy a facebook-on keresztül osztotta meg véleményét az illető, bár beszélgetés és vita helyett ezt is sokan teszik manapság.

A megfejtés: Puzsér Róbert!

“Álljon itt néhány friss megfigyelésem az EP-választás eredménye kapcsán:

- Hirdetés -
 •  Ha üzleti érdekük úgy kívánja, a közvéleménykutatók akkor sem tudják megmondani, mi a közvélemény. A madárjósok munkája olcsóbb és hatékonyabb.
 • Magyarországon nagyon nagy az igény az állami szerepvállalásra, csekély a bizalom a piacban, az Európai Unió viszont népszerű. Így kerül tizenhárom euroszkeptikus és hat neoliberális magyar képviselő Brüsszelbe. Abban viszont következetesek vagyunk, hogy a környezetünk egyáltalán nem érdekel minket, úgyhogy nem is lesz zöld képviselőnk.
 • Klára asszony előlépésével a Gyurcsány-klán hivatalosan is dinasztia lett. Felkészül Ráhel és Gáspár.
 • A politikai centrum megképzése már azelőtt kudarcot vallott, hogy megtörtént volna. Az európai választás a radikálisok kudarcáról, a magyarországi a radikalizmus iránti igényről szólt.
 • Az LMP zöld lesz, vagy nem lesz. Nevet kellene változtatniuk, és az alapoktól újraszervezniük magukat. Azon túl, hogy zöldek, legyenek baloldali, kapitalizmus- és rendszerkritikus erő!
 • A Jobbik többé nem nemzeti radikális párt: a radikalizmushoz kötődő szavazók végleg elhagyták. A hat százalék olyan eredmény, amelyről el lehet rugaszkodni, de az alapoktól kell újragondolni a Jobbik politikáját.
 • A Momentum politikusai fogalmazhatnának picit árnyaltabban, amikor sikerük okait elemzik. Elhiszem, hogy nagyon sokan nagyon sokat dolgoztak, jelzem ugyanakkor, hogy az ellenzéken belül a Momentumnak nem voltak konfliktusai, továbbá a teljes ellenzéki sajtó az Indextől a 444-en át a Mércéig a tenyerén hordozta őket. A Momentum marketingesei trendi életérzést formáltak ebből a politikai közösségből, s ezzel vagy megtalálták a XXI. századi politika szent grálját, vagy a párt tagjainak sürgősen valódi identitást kell elsajátítaniuk.
 • A baloldali politizálás Magyarországon megsemmisült. A legnagyobb baloldali hírportál, az újbalos Mérce neoliberális pártok toborzójaként működött. Ma már a baloldal súlypontja is Orbán Viktor rendszerén belül van.
 • Végre megértük, hogy egy ötvenhárom százalékos Fidesz-győzelem után a DK-sok nem kiabálnak választási csalást. Úgy tűnik, csak annyi kellett, hogy elégedettek legyenek az eredménnyel.
 • Imponáló, ahogy Gyurcsány Ferenc tizenhat százalékának birtokában diadalmasan nyilatkozza, hogy „pokoli éveken vagyunk túl, de megérte”. Érteni vélem a mámort: végre ő hívja ki az ötvenhárom százalékos Orbán Viktort. Tényleg le akarja váltani? Vagy beéri az ellenzék ledarálásával?
 • Ami Orbánnak Gyurcsány, az Macronnak Orbán. Ahogy Magyarország illiberális elitjének szüksége van egy neoliberális Gyurcsányra, aki már a kertek alatt lopakszik, az Unió neoliberális elitjének épp ugyanekkora szüksége van egy illiberális Orbánra, aki Európa egységét belülről veszélyezteti. Ha Gyurcsány nem volna, Orbánnak ki kéne találnia – ha Orbán nem volna, Macronnak ki kéne találnia.”

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét