Kövér László dönthet Németh Szilárd Fidesz-tagságáról

Németh Szilárd, a rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos, aki a Fidesz alelnöke és a csepeli választókerület elnöke is suttyomban, a helyi párttagság tudta nélkül kezdeményezte a helyi Fidesz-alapszervezet feloszlatását. Ha Kövér László -országos választmányi elnöki mivoltából adódóan- erre rábólint, a tagság -így Németh is- “párttagkönyv nélkülivé” válik, vagyis újra kérniük kell felvételüket a regnáló kormánypártba.

A “haragszom rád” ereje, ha “főpártfunkci” az ember….

Németh Szilárd jó ideje nem áll szóba a XXI. kerület polgármesterével, Borbély Lénárddal, jóllehet korábban közvetlen munkatársak, sőt barátok voltak, Borbély pedig éppen őt váltotta a polgármesteri székben. Az ellenségeskedés nemrég új szintre lépett, Németh ugyanis választókerületi elnöki pozíciójából kezdeményezte a helyi Fidesz-alapszervezet feloszlatását. A 24.hu forrásai szerint a rezsibiztos előzetesen nem tájékoztatta szándékáról a helyi párttagságot. A november elején meghozott döntésnek a csepeli Fidesz Facebook-oldalán sincs nyoma,

az érintettek közül sokan pedig csak a múlt héten kapták meg postai úton a szűkszavú hivatalos értesítést a feloszlatásról.

Kövér házelnök, amikor választmányi elnök….

A párt alapszabálya szerint az alapszervezet megszüntetéséről az országos választmány elnökségének kellett kimondania a végső szót. A Kövér László vezette testület döntése után a szervezet tagjainak tagsági viszonya is megszűnik, vagyis annak nyomán

sem a Fidesz alelnöke, sem Csepel fideszes polgármestere nem tagja a Fidesznek, ahhoz, hogy ismét megkapják a tagsági igazolványukat, külön kell kérniük a felvételüket, méghozzá Földesi Gyula regionális pártigazgatónál.

Ez az eljárás azonban az előzmények alapján lehet, hogy Borbély Lénárd számára nem lesz problémamentes. Az alapszervezet megszűnésével egy időben ugyanis az is kiderült, hogy az önkormányzat Fidesz-frakciójának többsége sem engedelmeskedik már neki, sőt úgy tűnik, kifejezetten a megbuktatására játszik.

“Feloszlik a csepeli FIDESZ, avagy kinek mit intézett a mikulás…”

A Csepel közösségi oldalon máshonnan közelítenek a fentiekhez:

“…Országosan Sziszkó a „népszerűbb” így a szándékos destabilizáció az ő renoméját ronthatja le. Borbély helyben a választók körében ezzel csak növelheti népszerűségét, elsősorban a bizonytalanok körében. A fideszes keménymag ugyanis megosztott….”

Pin It on Pinterest