Kubatov hallgatása havi 1,5 közpénz-milliót ér!?

Mit tudhat az az ember, akit azért tartanak, hogy hallgasson? A regnáló kormánypárt nem egy tagját stafíroztatja ki velünk a közzel havi milliós nagyságrendű hallgatás-pénzzel.

Megkérdezte valaki, hogy mennyiért szólalnának meg?

Megtörtént a képviselői fizetésemelés, így az mfor utánanézett, kinek hogyan alakult a bére. Miközben a Fidesz arról beszél, hogy az Országgyűlés tisztségviselőinek tiszteletdíja az általuk vállalt munkával arányosan alakult, az adatokból kiderül, hogy a legtöbben (a képviselők 22 százaléka) bruttó 1 514 700 forintot visznek haza, 7 százalékuk pedig 1 782 000 forintos havi bruttó fizetésért dolgozik, ők azok, akik képviselői munkájuk mellett egyéb tisztséget is betöltenek.

A legalacsonyabb fizetés is bruttó 891 ezer forint, de mint az mfor írja, ők azok a tisztségviselők, akik például miniszteri feladataik ellátása miatt kapnak még 1 782 100 forintot havonta.

Akad 14 olyan képviselő,

aki annyit kap a képviselői munkája után, mint amennyit egy miniszter. Ezt elmondhatja magáról például a

  • a DK-elnök Gyurcsány Ferenc,
  • Harrach Péter és Latorcai János KDNP-s képviselő,
  • Széll Bernadett az LMP-ből,
  • Tóth Bertalan az MSZP-ből,
  • Sneider Tamás a Jobbikból,
  • Szabó Tímea a Párbeszédből
  • és még 5 fideszes képviselő, többek között Kocsis Máté vagy épp Hende Csaba.

A korábbi hírek alapján a képviselői béremelést a Párbeszéd mellett a Jobbik, az LMP és a DK parlamenti képviselői is jótékony célokra fordítják, Gyurcsány Ferenc pedig ettől függetlenül is évek óta ezt teszi.

A legmagasabb fizetés Kövér Lászlóé 2,4 millió forinttal.

Többen is úgy keresnek 1,5 milliónál többet – például Tiba István, Németh Zsolt, Kubatov Gábor, Bíró Márk és Balla György fideszes képviselő – hogy az új ciklusban eddig egyszer sem szólaltak fel, nem volt indítványuk sem.

A nagy hallgatók….

Kubatov Gábor és Bíró Márk az elmúlt ciklusban sem szólalt fel egyszer sem, hasonlóan Farkas Flóriánhoz és Simonka Györgyhöz.

Az országgyűlési képviselők júliusban szavazták meg maguknak a fizetésemelést, amelynek az összegét a Párbeszéd a Jobbik, az LMP és a DK parlamenti képviselői is jótékony célokra fordítják, Gyurcsány Ferenc ettől függetlenül is évek óta jótékony célokra ajánlja fel a bérét.

Tegye fel a kezét, akinek a megbízásából olyanok ülhetnek a parlamentben, akiknek nincs véleményük és ezért cserébe hajlandó az övéből fizetni a nem kevés bérüket! Ugyanis ez történik! Ébresztő!

(forrás: mfor.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük