Minden bizonnyal lázas kutakodás folyik a Fidesz-kommunikátorok háza táján, hogy mivel lehet lejáratni Cseres Katalint, az Amszterdami Egyetem európai jogi tanszékének docensét, Judith Sargentini előadásának szervezőjét, aki telefoninterjúban cáfolta az EchoTV állítását, miszerint kidobták őket az eseményről.

Ha nem jut jobb eszükbe, marad a Soros-ügynöközés

Úgy tűnik a “fiatal demokraták” – akikre mára egyik jelző sem illik – nem értik, hogy a XXI. században a sumákságról már nem dobszóval, hírnökkel, – aki jő és lihegve szól – tűzjelekkel adnak hírt, elég egy telefon, egy email és beüt a krach, lebuknak.

Judith Sargentini: A magyar kormány fizetni kezdett a rólam szóló twitter üzenetek és kommentek népszerűsítéséért

Mint arról beszámoltunk, A fideszes médiabirodalomban múlt héten végigment a beszámoló arról, hogy Judith Sargentini zöldpárti európai parlamenti képviselő Amszterdamban tartott előadást a magyar jogállamiság helyzetéről, erről azonban az Echo TV nem tudósíthatott, mert biztonsági őrök vezették ki őket a teremből.

Az Echo TV így számolt be 

„Sargentini ugyanis a magyar tévéstáb jelenlétében nem volt hajlandó megtartani az előadását. A helyszínről Tóth Gábor tudósított.”

Hétfőn a Klubrádiónak nyilatkozott Cseres Katalin és elmondta, szerinte egyáltalán nem igaz az az állítás, hogy Sargentini kidobatta volna a tévéseket.

Judith Sargentini: A demokráciában nem a győztes visz mindent

Mindegy, hogy maradnak, vagy mennek….

Az előadást nem is Sargentini, hanem a kutatóintézet szervezte, és a tévéseknek azért kellett távozniuk, mert ugyan az előadásra volt regisztrációjuk, de az egyetem kommunikációs és sajtóirodájától nem kértek forgatási engedélyt, enélkül pedig más újságírók sem forgathatnak az intézményben. Sargentini azt mondta, teljesen mindegy neki, hogy maradnak-e a tévések.

A riport 21.40-től hallható:

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét