Nem véletlenül nem Müller Cecíliának szánta elmélkedésre valónak citátumát a volt belügyminiszter, feltehetően kerülni próbálta, hogy az ország tisztifőorvosa újabb blamába sodorja magát. Elvégre nem árt, ha a veszélyhelyzetben a híreket olyan ember szájából hallja a nép, akit legalább valamelyest hitelesnek tud elfogadni.

Áder mégis más….

Elődjétől -Schmitt Páltól- eltérően Áderről eddig nem derült ki semmi, ami megkérdőjelezné, hogy egyetemi tanulmányait elvégezte és meg is védte, úgyhogy feltételezhető, hogy a nem éppen ütősre sikeredett nagypénteki szónoklata után otthonában -mint mindannyian- esetleg elgondolkodik a dolgok állásán és a szövegírója alkalmasságán.

- Hirdetés -

Áder beszédéből…..

Az államfő mindenkit cselekvésre hívott: azt üzente, hogy mindannyiunknak van tennivalónk, különösen ebben a váratlan helyzetben.

„Mi kellene ahhoz, hogy a világ egy szebb, jobb, élhetőbb, biztonságosabb hely legyen? Kérdezte egyszer egy riporter Teréz anyát. Kinek kellene megváltoznia? Mire Teréz anya azt felelte: Önnek és nekem”

– ezzel az idézettel kezdte húsvéti ünnepi beszédét Áder János köztársasági elnök.

Szintén Teréz anyától….

Kuncze Gábor közösségi oldaláról:

“Ha már Áder János Kalkuttai Teréz anyát idézte, álljon itt egy másik idézet tőle: (Müller Ceciliának Wass Albert)

“Az éhínség nem azért van a Földön, mert képtelenek lennénk jóllakatni a szegényeket, hanem azért, mert képtelenek vagyunk jóllakatni a gazdagokat.”

Teréz anya”

Ez emberes feladat lenne, köztársasági elnök úr!

2 HOZZÁSZÓLÁS

    • Szerintem nem. Írásai mindig találóak. A humora pedig nagyon hiányzik a közéletből, és a parlamentből is!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét