Volt már abban is valami elképesztően bizarr, de főként önleleplező, amikor a Fidesz fővárosi jelöltjei arról kezdtek beszélni, hogy javítani kellene az egészségügyet, a hulladékszállítást, meg zöldbe kell borítani a várost.

Tényleg nem ártana,

miután államosították az egészségügyet, hogy aztán rekordmélységbe vigyék le az állami ráfordítást, centralizálták a szemétszállítást, amivel lebénították, és jól bekötött köbánya-tulajdonosok kedvéért letérköveztek mindent, amit értek.

 

Ehhez képest is nagy ugrás, hogy az Orbán-rendszer tizedik évében a kormánypárt az ellenzéket vádolja választási csalással.

Több mint tíz évvel a Kubatov-hangfelvétel után,

aminek semmilyen jogkövetkezménye nem volt – meg egy nappal a választási szerver n+1-dik rejtélyes lefagyása után – , a rendőrség hirtelen agilisan fellép a választási adatkezelés szabályossága ügyében. Gondolom az ebben jeleskedő kamupártoktól is most már hamar behajtják a hatóságok a büntetést, mert ez eddig sehogyan sem sikerült.

 

A rendőrség bevetése a kampányban mindenképpen szintlépés, erre megy a rendszer, ne legyen kétség felőle.

Ugyanakkor csalásról akkor kiabál egy hatalom, amikor veszélyt érez

Akkor fenyeget, ha bizonytalan, ha nem is a fennmaradását, de a kikezdhetetlenségét illetően. Az ilyen elképesztő felülreagálás mindig azt jelezte az elmúlt években, hogy éppen lehetne valamit keresni a hatalommal szemben. Önmagában az önkormányzati választás nem old meg semmit, de ezek szerint számít. Jó tudni.

Az embernek kedve támad választani.

Forrás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét