Lámpaoszlop helyett fakorona -1956 helyett 2018! Fejlődés mélymagyarul….

Büszke országunk az Ő még büszkébb vezetőivel egyetemben rendíthetetlenül őrzik a kultúránkat! A Fidesz gyűlöletkeltésének hála, odáig jutottunk, hogy egyelőre bábuként, de egyesek embereket lógatnának fel és ezzel a köreikben elismerést váltanak ki.

Magyarország, 2018.

Ujhelyi István közösségi oldalán számolt be arról, hogy egy szélsőséges írásairól elhíresült portál Felakasztottuk Ujhelyit – A Köztársaság térnél megtaláljátok  – címmel tette közkinccsé amit viccesnek szánva összehoztak. Volt kitől tanulni a világ más tájáról is, 1973-ban, a chillei puccs alkalmával Salvador Allende megbuktatásakor is éltek a fenti lehetőséggel, ahogy Augusto Pinochet, a diktátor hatalomra került.

“Orbán Viktor gyűlöletpolitikája ide juttatta az országot: immár nem is annyira burkoltan fenyegetnek akasztással.

Az elmúlt hetekben számos uszító, gyűlölködő, tettlegességgel fenyegető üzenetet kaptam, amiért hazafias módon kiálltam Magyarország és a magyar emberek érdekeiért az orbáni rezsimmel szemben. A Vadhajtások nevű szélsőséges portál és közösségi oldal régóta kiemelt figyelemmel és gyűlölettel viseltetik irányomban.

Ez utóbbi akciójuk nyilván már nem maradhat megfelelő hivatalos következmény nélkül. Az az eszement gyűlölködés pedig, ami Magyarországon és a végletekig megosztott magyar nemzeten belül zajlik, szintén nem maradhat következmények nélkül. Rendszerváltás kell, különben végleg belesüllyedünk ebbe a gerjedő polgárháborúba.

https://www.vadhajtasok.hu/…/felakasztottuk-ujhelyit-a-koz…/”

Láttunk már ilyen képeket, hatvan évvel ezelőttről, amikor a Köztársaság téren akasztottak. Van, akiben ez szép emléket idéz, de bízunk benne, hogy a nagy többség felháborítónak tartja. Talán ez eléri a hatóság ingerküszöbét is és tettre sarkallja őket!

Lendvai Ildikó is megszólalt közösségi oldalán.

“Mi jön még? Igazság szerint már attól is viszolygok, ha ellenzéki tüntetésen Orbán képmásával ellátott dobokat lehet verni, de Niedermüller Péter szerencsére szót emelt ellene, ezután pártja gondoskodott a dobok eltüntetéséről. (Bravó, Péter, sokszor a legtöbb bátorság a barátainkkal való vitához kell.) Ezt a sokkal durvább akasztgatós förmedvényt viszont “táboron belülről”, a kormányoldalon senki sem helytelenítette.

Még emlékszem, hogy 2008 tájban láttam magamat is több társammal együtt “lógni a vason”, amikor a Kossuth téri lámpavasakat dekorálták ki a képeinkkel. De ez még szebb: a katolikus egyház fejéről elnevezett teret találták alkalmasnak a keresztényi szeretet e jelének elhelyezésére. Igaz, ha a teret még Köztársaságnak hívnák, épp olyan ordító volna a tér névadójának megcsúfolása. Úgy gondolhatták: ha lúd, legyen kövér.”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük