Kerítésen túl

Lastovón készülhetett Orbán Viktor utolsó nyaralós képe

Lastovo

Nyilvános fotókon pózolt az elmúlt hetekben Orbán Viktor miniszterelnök, aki a képek alapján többhetes szabadságát Horvátországban töltötte. Hol egy étterem vezetője, hol Zoran Milanović horvát államfő, hol pedig Németh Zsolt fideszes politikus oldalán bukkant fel.

Az Átlátszó.hu a képeken látható apró részletek segítségével kinyomoztuk, feltehetően hol készültek az emlékezetes fotók

Idén nyáron Orbán Viktor miniszterelnök horvátországi nyaralása ad(ott) témát a sajtónak. A miniszterelnök ugyanis vélhetően egy honvédségi luxusrepülővel ment vakációzni az Adriára – legalábbis a repülési adatok és a nyaralásáról publikált fotók erre engednek következtetni.

Orbán felbukkanásainak idejét és helyszíneit az Átlátszó.hu tette térképre, hogy rávilágítsanak a lehetséges összefüggésekre.

Az Átlátszó.hu a cikkük megjelenését követően levelet kapott Havasi Bertalantól, a miniszterelnök sajtófőnökétől, aki szerint „Orbán Viktor nem ment honvédségi géppel nyaralni Horvátországba”.

Persze ezt és az ellenkezőjét sem igazolja semmi 100 százalékosan.

Érdekesség, hogy a Városi Kurír még szerdán érdeklődött Havasi Bertalannál, hogy árulja el a magyar miniszterelnök mettől-meddig van szabadságon és éppen hol tartózkodik, de minket válaszra sem méltatott a sajtófőnök.

Pénteken délelőtt „Horvátország, nyár, feltöltődés – Találkozás Orbán Viktorral!” – felütéssel posztolt közös képet a miniszterelnökkel Németh Zsolt, a parlament külügyi bizottságának fideszes elnöke.

Bár címet nem mellékelt a politikus, a fényképen több olyan részlet is van, ami elvezethet minket a helyszínig.

A megoldás: Lastovo

Az első Orbán Viktor pólójának mintája, ami nem egy Rorschach-teszt, hanem nagy valószínűséggel a horvátországi Lastovo sziget. Ez Korčula szigettől 14 km-re délre található az Adriai-tengeren, megközelíteni csak hajóval lehet Splitből – komppal és katamaránnal naponta egyszer. Lastovón van egy helikopter leszállóhely is Veli Hum közelében.

Ha feltételezzük, hogy a miniszterelnök azért visel ilyen mintájú pólót, mert épp a szigeten tartózkodik (vagy járt ott a közelmúltban), tehetünk egy kísérletet arra, hogy megtaláljuk, a szigeten belül hol kattintották a képet. Ehhez szintén maga a fotó ad segítséget.

A képet kinagyítva Orbán Viktor napszemüvegében láthatjuk egy part menti étterem teraszát, a féltetőt/napellenzőt és annak tartóoszlopait, valamint a háttérben egy öblöt és két szigetcsúcsot. A két férfi mögötti fal és a lábazat is jellegzetes, valamint a miniszterelnök jobb keze mellett is látható egy kék rács (ami egy szék támlája lehet).

Ha rákeresünk a Lastovón található éttermekre, a Tripadvisoron rögtön a Top 10-es lista elején áll a Triton étterem, amely az interneten található képek alapján nagy hasonlóságot mutat a Németh Zsolt által közzétett fotó egyes részleteivel. A Triton étterem két szigetcsúcsra néz, továbbá a fal és a lábazat is nagyon hasonló, akárcsak a napellenző.

Forrás: Átlátszó.hu

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Orbán Viktor nyaral és élvezi

Friss híreink

About Author

Comments (1)

  1. […] Lastovón készülhetett Orbán Viktor utolsó nyaralós képe […]

Szólj hozzá!