Le vannak sz@#va a katások – Hol itt a társadalmi szolidalitás?

kata
fotó: MKKP facebook oldala

Nagyon szép és példás, amikor összefog az ország egy-egy beteg ember, főleg gyerek megmentésért és dőlnek a milliók, hála minden adakozónak, de hol marad ugyanez az összefogás, amikor a tanárok, vagy most a katások léte a tét?

Saját buborékom

Egy ideje nagy divat arról beszélni, hogy mindenki csak a saját buborékát látja, csak azon belül képes navigálni. Nos én most vállaltan ezt tettem, és szinte mindenhonnan azt mondták

“le vannak sz@#va a katások, örüljenek neki, hogy eddig megúszták az adózást”.

Amikor pedig arra tereltem a szót, de hát érted (pl.) a pedagógusért is megmozdult az ország, csak legyintettek, azt már szinte elő sem mertem hozni, hogy ők, a tanárok sem álltak ki magukért olyan létszámban, mint ahogy az várható volt, hiszen a legtöbb helyen féltek sztrájkolni, egyáltalán tenni, mert féltették a… mit is?

Több százezren tönkretéve

A katások sok százezren vannak és ahhoz képest alig párszázan, na jó párezren mentek ki a hidakra. Ők mitől félnek, miért nem állnak ki magukért, családjukért, arra várnak, hogy valaki megoldja helyettük a dolgot? Ugyan már, ez még soha nem jött be, vagy ha olykor mégis, azért igen magas árat kellett utólag fizetni a “jótevőnek”, lásd legutóbb is:

“A baloldal el akarja törölni a rezsicsökkentést, de mi megvédjük!”

Három napja, mondom mindössze három napja tartanak a tüntetések és máris egyre kevesebben vannak a résztvevők.

Már megint Márki-Zay

Aztán egyszer csak megjelent a kutyapárt tüntetésén,- hogy miért pont ott és hol bóklászott két napig rejtély- az ellenzék áprilisban csúfosan megbukott miniszterelnökjelötje és bejelentett egy újabb tüntetést, de nem ám mindenkinek, hanem a civileknek. Ez az ember még mindig nem érti, hogy ö is a széthúzás eredményeként -amit maga és hű csatlósa Karácsony Gergely generált- kerülhetett hatalom-közelbe, de ez a széthúzás buktatta is meg.

Emlékezzünk Széchenyi István grófra

„Minden nemzetnek olyan kormánya van, aminőt érdemel. Ha valami oknál fogva ostoba vagy komisz emberek ülnek egy bölcs és becsületes nép nyakára, akkor a nép azokat a silány fickókat minél hamarabb a pokol fenekére küldi. De ha egy hitvány kormány huzamosan megmarad a helyén, akkor bizonyos, hogy a nemzetben van a hiba…”(Múlt-kor)

Kata Vk-n A-tóll Z-ig!

Pálmai Tamás

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

1 Response

  1. 2022.07.15

    […] Le vannak sz@#va a katások – Hol itt a társadalmi… […]

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.