Éljen a rezsicsökkentés és pusztuljon a katás!

Éljen a rezsicsökkentés és pusztuljon a katás!
illusztráció: V.K.

Trombitás Kristóf kormányzati szócső a Mandinerben megjelent írásában a jobboldal egységének fenntartására és a rezsicsökkentés védelme szólít fel mindenki az új kata szabályok kapcsán. Tipikus néphülyités megint az egész.

A “rezsicsökkentés” valóságban kész átverés show volt

Nem a szegényebbeknek, hanem a gazdagoknak kedvezett valóságban. Pl. ha valaki egy panelban lakott, akkor a villanyszámlája kevesebb volt egy kis összeggel. De ha a budai házának medencéjét fűtötte villannyal, meg a 8 szobáját, akkor jóval nagyobb támogatást kapott a rezsicsökkentési százalék alapján, mint a kisember, aki éppen, hogy megélt.

Ha valaki havi 200 000 ft-t keres bruttóban és az SZJA hatálya alá tartozik, akkor a munkáltatót terheli 13 %-os szociális hozzájárulási adó (26 000 ft). A dolgozót pedig levonnak 15 % SZJA-t (30 000 ft)és 18,5 % tb járulékot (37 000 ft), ami együtt 93 000 ft levonást eredményez.

Ha katás lenne, akkor 50 000 ft befizetésével mindent egyszerre le tudja, mert mást nem kell ilyenkor fizetni. Tehát ha kiesik valaki a katából, lényegében duplára nőnek a terhei.

De nem csak erről van szó

Itt teljes ágazatokat lehetetlenített el, mert nem csak a megmaradt pénz a fontos, hanem hogy lehet-e egyáltalán valaki katás?! Pl.

az igazságszolgáltatást súlyosan érinti az új szabályozás.

Ha valakinek nincs pénze ügyvédre, akkor pártfogó ügyvédet lehet kérni polgári perben vagy kirendelt védőt büntető ügyben. Bánáti János, a Magyar Ügyvédi Kamara elnöke már 2020-ban arról nyilatkozott konkrét felmérés alapján, hogy az ügyvédi kar egyharmadának nincsen megfelelő jövedelme, éppen, hogy csak megél. Nem kell tehát jönni a nagy dumával, hogy az ügyvédek csak ne sírjanak! Az ügyvéd csak akkor tud keresni cégalapítással, peres képviselettel, adásvételi szerződés készítésével, ha az embereknek van pénze, ki tudják fizetni.

Amikor a villanyszámlára se elég a család bevétele, akkor nem fognak ingatlant vásárolni, építkezni stb.

Az állam fizeti pl. a pártfogó ügyvédek díját

Régebben többnyire azok az ügyvédek vállaltak ilyen munkát, akinek nem volt elég megbízásuk a lakosságtól és a cégektől. Bánáti rámutatott, hogy érezhetően egyre több ügyvéd jelentkezik pártfogó ügyvédi munkára, mert hiszen nincs elég bevétele, amiből meg tudna élni! Most nem fognak elfogadni ezek az ügyvédek állami kirendeléseket, mert akkor nem írhatnak meg egy lakás adásvételi szerződést se! Eleve kevesebb lesz tehát a jövedelmük a pártfogó ügyvédi díjak hiányában.

A szegény embernek meg nem tud majd kirendelni a bíróság ügyvédet, mert nem lesz aki elvállalja!

De nem csak a kata és az SZJA meg a járulékok összegének különbsége itt a baj

Az új szabályok szerint eleve csak az lehet katás, aki a lakosságnak szolgáltat, tehát cégeknek, intézményeknek nem. Ha csak egy nem lakossági munkája is van, már kiesik a katából!

Súlyos helyzet lesz emiatt az igazságügyi szakértőknél.

Nem lesz elég szakértő, aki a bírósági kirendeléseket elfogadja, mert ezzel kiesik a katából. Ha pedig mégis elvállalja, akkor a fenti számítás figyelembe vételével szinte duplájára kell emelje a szakértői díjat, hogy egyáltalán meg tudjon élni!

Aztán a bírók meg őket fogják szapulni, mit képzelnek?!

Pedig szegény szakértők csak létezni szeretnének. Nem fogják elfogadni a megbízásokat, ami miatt a perek még hosszabbá válnak, amíg a bíró nem talál egy másik szakértőt, aki éhbérért is hajlandó dolgozni! Ma is nehéz már megfelelő szakértőket találni, de ez most még rosszabb lesz!

A fideszes elit és hűbéreseik persze nem a bíróságon intézik az ügyeiket

Őket ez nem érdekli. Ha mégis elkerülnek oda, akkor néhány jól irányzott telefonnal szólhatnak a rendőrségnek, ügyészségnek, vagy éppen a bírónak vagy főnökének.

Orbán pedig megint elővette a Soros kártyát, hogy neki meg energia cégeinek érdeke a mostani tiltakozás. De ő jól megvédi megint a rezsicsökkentést és energia vészhelyzetet rendel el! De a helyzet az, hogy az Unió egyik országában se került erre sor eddig. Pedig nekik is joguk van erre,csak be kell jelenteniük nekik is.

Csak szólok, hogy Soros egyik Magyarországon energiát szolgáltató cégben se tulajdonos, azok pontosan fidesz közeli kezeken vannak, a Vezér irányíthatja, ugráltathata őket tetszése szerint.

De ez se számít a hibbantaknak. Már semmi sem. A gondolkodásuk régóta messze jár a valóságtól. De most Trombitás megint segített nekik a helyes irányba haladni.

Ha az ország gazdasága nem a teljesen irracionális, jövőt romboló lopási üzemmódban működne 12 éve, akkor nem lenne szükség energia veszélyhelyzet kihirdetésére. De a Fidesz esetében erről persze szó se lehet. A mérhetetlen harácsolás és rablás az állam működésének vezérelve. De most a híveik is megszívják majd. Ahogy a gonosz Gyuuurcsány mondaná, nem kicsit. Nagyon!

Kapcsolódó

2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.