Karácsony második napján, eltelve a sok finomsággal és néha – uram bocsá’ – a családdal is, lehet tervezgetni, mit is lehet beszerezni a rövidke hátralévő héten. A jó hír, hogy minden elköltésre szánt forintja legalább a dupláját éri, ugyanis gigaleárazásra számíthat.
[mnky_ads id=”3427″]

A SALE ideje

A decemberi hónap fergeteges bevételt – nekünk kiadást – hozott a kereskedőknek. Szenteste előtt Magyarországon cirka 1.050 milliárd forintot költöttünk el az apró-cseprő – néha mégsem annyira – ajándékokra. Ez a csúcsteljesítmény karácsony után és főleg januárban megbosszulja magát, ugyanis ez az időszak a cserék hava.

A kereskedők úgy próbálják tompítani a “biztos rosszat”, hogy már december 27-től soha nem látott árzuhanást idéznek elő, hátha mégis valakinek megjön a kedve a beszerzéshez.

Ha azonban nem sürget az idő és a vásárlóerő tud még pár hetet türelmesen nézelődni, akkor az idő múlásával egyenes arányban az ár csökkenését tapasztalhatja. Szerdától szabad a vásár, gőzerővel nyitnak a plázák és a kisboltok, a kirakatokban a felhívással: sale! Ez ne riasszon el senkit, ez maga a kedvezményes vásárlásra való felkínálás lehetősége. Az árengedmény-őrület az online üzleteket is elérte, szóval, ha inkább a fotelből vásárolgatna, akkor sem kell lemondania az akciós ajánlatokról.
[mnky_ads id=”3427″]
Arra érdemes odafigyelni, hogy ha már minimális haszonnal kénytelen kiárulni készletét az illető kereskedő, hozzácsapja a tavalyi, esetleg még régebbi maradványait is. Ez nem feltétlenül rossz dolog, de jó, ha tudjuk.

A jótállás nem devalválódik!

Nagyon fontos, hogy az ilyenkor megszerzett árura pontosan úgy érvényes a szavatosság és a garancia, mintha a többszöröséért vásárolta volna. Lehet cserélni, levásárolni, vagy, ha nincs más lehetőség, pénzt visszakérni is.

Fontos, hogy tudatos vásárlói mivoltunkat akkor se veszítsük el, ha szemünk előtt pörögnek a számok lefelé!
[mnky_ads id=”3808″]

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét