Lehet, hogy néhány ellenzéki “politikus” jól megél majd, de az ország marad Orbán fogságában!

Minden ellenzéki párt arról beszél, hogy végre együtt kell/ene/ működniük Orbán leváltásáért. A “nemzetvezető ” hatalmát idén két alkalommal lehet /ne/ megingatni: május 26-án és az őszi önkormányzati választásokon. Az EP választás – ha a közvéleménykutatók mai adatai jók – ez nehezen fog sikerülni. Nem jött létre egy, vagy két ellenzéki lista, győzött a már megszokott pártérdek, nevezzük nevén: az egzisztenciális szempontok.

Tartok attól, hogy ősszel is hasonló lesz a helyzet, félek az EP választás eredménye után egy újabb katasztrófa felé vezető cunamit indítanak el a pártok. Szeretném hinni, hogy tévedek.

De amit ma látok, az elborzaszt!

Elsősorban a politikailag legfontosabb helyre, a fővárosra gondolok. Puzsér, mint egy elszabadult hajóágyú mozog, mindenkit többször megalázott, olybá tűnik, hogy Orbán forgatókönyvéből játszik. Kinyilatkoztat, mindenki hülye rajta kívül, a vitákat nem vállalja, sajtótájékoztatókon osztja az észt, majd elbújik a nyilvánosság elé. Hírvivői magyarázzák és védik amit nem lehetne, mi meg nézünk, mint a moziban, érthetetlen ami történik.

A botrányhősnek inkább beillő Puzsér mögé felsorakozott két igencsak válságban levő párt: az LMP és a Jobbik

Az LMP úgy látszik semmit sem tanult a tavalyi választásokból. Kutya sem tudja mit akarnak, mi a valódi céljuk. A Jobbik a fővárosban igencsak gyenge, nem oszt, nem szoroz. Ezek a pártok sunnyognak, amikor Puzsér lehülyéz mindenkit, ordenáré stílusban nyilatkozik azokról, akikkel papíron együtt kellene majd működniük. Hogyan lehet egy ilyen pojácát komolyan venni, egy ilyen emberre mondjuk a főváros vezetését rábízni. Ez még viccnek is rossz.

Itt lenne az ideje annak, – még nincs veszve minden – hogy a Puzsért támogató pártok tegyék egyértelművé a jelöltjükhöz való viszonyukat. Elő a farbával, tessék a nyilvánosság előtt elmondani, vállalják -e mindazt amit Puzsér kinyilatkoztat, az ő véleményüket mondja el az újságíró, vagy kezelhetetlen a számukra is a jóember. Péntek este Ungár Péter mondataitól nem igazán lettünk okosak, a lényeget -ahogy már megszoktuk-igencsak elkente.

Minél tovább lesz a két párt főpolgármester-jelöltje Puzsér, annál nagyobb a valószínűsége, hogy Tarlós viszi a fővárost,

és a kerületek többségében is a Fidesz jelöltje lesz a polgármester. Akkor pedig keresztet vethetünk 2022-re is. Még akkor is, ha néhány megyei jogú városban győz az összefogás, és a mainál több nagyvárosnak lesz ellenzéki vezetője.

Hogyan is írta József Attila:

“az igazat mondd, ne csak a valódit, a fényt, amelytől világlik agyunk, hisz egymás nélkül sötétben vagyunk”

Kedves ellenzék!

Itt az ideje annak, hogy komolyan vegyék magukat, és viselkedjenek úgy, hogy elhiggyék a magyar választók, hogy legyőzhető Orbán, és utána is van élet Magyarországon. Amíg ez nem látszódik, esély sem lesz a változásra. Lehet, hogy néhány ellenzéki “politikus” jól megél majd, de az ország ismét ott marad ahol napjainkban: Orbán fogságában.

Kapcsolódó

Puzsér: két forradalmunkat verték le az oroszok, és ha lesz harmadik, azt is ők fogják leverni!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük