Lejárt a munkaidő, a mozdonyvezető pedig betartotta…. – az utasok gyalogolhatnak “kedvükre”

Több olvasó jelezte, hogy kénytelen alternatív közlekedési megoldást találni, mert a Vác Budapest között közlekedő s70-es vonat vezetőjének szerda reggel útközben lejárt a munkaideje, ezért a vonat Rákospalota-Újpest állomáson megállt – írta meg az Index.

Hungarikum!

A portál megkereste a munkaadót, a MÁV sajtóosztályát, hogy megtudják, pontosan mi történik az érintett vonalon, de eddig nem kaptak választ. Azt ígérik, ahogy lesz, közlik.

Egy utazni kívánó így írt az esetről a Facebookon:

“S70 R-Újpesten megáll, majd bemonták, hogy a mozdonyvezetőnek lejárt a szolgálati ideje ? Mindenki leszállt, elvileg 10 perc múlva jön a G70-es. Most komolyan, ez milyen már? Vagy most hívták vissza, hogy felvették az új munkahelyre, ezért satufék és otthagyta ezt az egész kuplerájt mindenestől? ? “

Másikuk:

“Rákospalota, S70, Nyugati felé, most: leszállítják az utasokat, mert a mozdonyvezető munkaideje lejárt…. az már csak hab a tortán, hogy a vonat eleve késett.”

Nem egyedi az eset

Mint írják, a Vác és Budapest között közlekedő reggeli vonat vezetője tavaly decemberben Csomádon állította le a vonatot, mert lejárt a 12 órás műszakja. Az utasoknak meg kellett várniuk, amíg a helyszínre ér egy másik mozdonyvezető, ám többségük akkor úgy döntött, hogy leszáll a vonatról. A kritikus helyzetben igyekeztek összefogni:

akikért kocsival jöttek, másokat is felvettek.

A MÁV akkor a szürreális helyzetet az Indexnek azzal magyarázta hogy a veresegyházi vonalon váltóállítási problémák miatt már eleve jelentős késések alakultak ki.

„A vonaton éjszakai műszakban szolgálatot teljesítő mozdonyvezető vezetési ideje lejárt. Az érvényben lévő hatósági előírások miatt 12 óra eltelte után nem vezethet tovább.”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük