Kerítésen innen

Lemondó nyilatkozat – Nem mintha sok vizet zavarna, de így tartom helyesnek!

Lemondó nyilatkozat - Nem mintha sok vizet zavarna....

Nem mintha sok vizet zavarna, de így tartom helyesnek: ma lemondtam a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szolgáltatói tagozatában küldöttként viselt tisztségemről – írta közösségi oldalán Virrasztó Zsolt.

“A lemondó nyilatkozatban azt írtam:

  • “Nem tudok közösséget vállalni egy olyan, elvileg legfőképpen gazdasági érdekegyeztetésre, érdekképviseletre hivatott szervezettel, amelynek országos elnöke véleményem szerint időről időre a saját érinthetetlenségéből és érzéketlenségéből fakadó magabiztossággal provokál és aláz meg kiszolgáltatott társadalmi csoportokat.
  • Nem tudok közösséget vállalni egy olyan, elvileg legfőképpen gazdasági érdekegyeztetésre, érdekképviseletre hivatott szervezettel, amelynek országos elnöke semmibe veszi, megveti, homogén, bűnös, ügyeskedő, kártékony masszaként láttatja, továbbá sokkal inkább sarcoltatja, sem mint képviseli, segíti a legkisebb – a megélhetésért zömében tisztességesen küzdő – hazai vállalkozások százezreit. Azon vállalkozások százezreit, amelyek a saját meghurcoltatásukért évente összességében több mint 2 milliárd forintot kénytelenek befizetni a szervezet kasszájába kötelező kamarai hozzájárulás címén.

Meggyőződésem, hogy Parragh Lászlónak, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnökének viselkedése évek óta összeegyeztethetetlen a kamara eredeti szellemiségével, éppen ezért a mai nappal lemondok a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szolgáltatói tagozatában küldöttként viselt tisztségemről. A ZMKIK alapszabályának megfelelően eljárva kezdeményezem majd kamarai tagságom megszüntetését is.”

Kicsit azért fáj a szívem, mert korábban hosszú éveken át igyekeztem segíteni – így vagy úgy – a kamara munkáját”

A kommentekből….

“Minden tiszteletem a tiéd és nagyon sajnálom, hogy a tisztességes emberek, távoznak ezekről a pozíciókról és olyan bábok mint Parragh László vígan hajtják végre az utasításokat.”

“S már megint az megy, akinek nagyon nem kellene…”

“Én viszont egyáltalán nem értek egyet a távozással. Így már senki nem fogja hallani a hangodat már ami a kamarát illeti szerintem ez a legrosszabb megoldás. Maradni és lobbizni!”

“Miért nem parraghot teszitek lapátra?”

“attól, hogy Parragh ötletelt egyet, nem volt kötelező Semjénnek előterjesztést írni, a parlamenti többségnek rendkívüli eljárást megszavazni, majd másnap el is fogadni! Ha Parragh nem, akkor mást találtak volna, hogy bedobja a témát a köztudatba – de erre nem volt szükség, mert Parragh mindig ott van ötletelőnek, Semjén meg előterjesztőnek. Virrasztó Zsolt lemondása – véleményem szerint – egyrészt tiltakozás a kamara elnöke által vállalt szerep ellen, másrészt tiszteletreméltó kiállás a lehetetlen helyzetbe hozott, a hatályos törvények alapján adózó kisvállalkozók mellett.”

“Zsolt minden elismerésem a bátor és emberi kiállásodért.”

“Zsolti! Abszolut megertekek, te egy egyenes, gerinces ember vagy! Minden elismeresem a tied,👍 de nem neked kellene lemondani, hanem annak a kreten, erzeketlen, jellemtelen Parraghnak!!!! Sok ilyen , becsuletes emberre lenne szuksegunk, mint te!!!””

“Egy olyan világban, ahol élni szeretnék, ezt a posztot szemlézi a megyei sajtó.” 

“Parraghot a vállalkozóknak már réges régen el kellett volna kergetni! Sajnos az ő szellemisége tűkröződik a területi kamarákon is. Lassan számba sem tudjàk venni hány adót toltak le a vállalkozások torkán. Lubickol a jutalmul kapott regisztrációs díjban! Nyugodtan teheti, mert a kicsiknek nincs szavazati joga!” “

Kapcsolódó

Comment here