Gulyás alig ragadott Kormányinfó-mikrofont, de a kommentelők már formában vannak!

Gulyás Gergely a Kormányinfón elmondta, hogy nem volt kormányülés, de a kormánykabinetek vezetői találkoztak, és olyan döntéseket hoztak, amelyeket be kell jelenteniük. Szentkirályi Alexandra és Gulyás Gergely mellett Németh Szilárd jelent meg a sajtótájékoztatón.

Energiaveszélyhelyzetet hirdetnek, amely augusztusból lép életbe és hét pontból áll:

  • Magyarország másfél milliárd köbméterről kétmilliárd köbméterre növeli a hazai gázkitermelést. Ez a kormány szerint lehetséges.
  • Felhatalmazták Szijjártó Pétert, hogy további gázkészleteket szerezzen be. A tárolók 44 százalékig töltöttek, ez az ország gázellátását negyed évig lenne képes biztosítani.
  • Kiviteli tilalmat rendelnek el az energiahordozókra és a tűzifára. Kivétel ezalól a bértárolás.
  • Jelentősen fokozzák év végéig a hazai lignitkitermelést, vagyis a szénbányászatot.
  • A mátrai erőmű blokkjait minél hamarabb újraindítják.
  • A biztonságos áramellátás fenntartására a paksi atomerőmű üzemidejét meghosszabbítják.
  • Az átlag feletti fogyasztókat a fogyasztás mérséklésére kérik, vagy arra, hogy fizessék meg a rezsicsökkentés feletti árat. Felállították a rezsivédelmi alapot. A csökkentett ár csak az átlag magyar háztartás fogyasztásának mértékéig van biztosítva.

Beindultak a Magyarország Kormánya közösségi oldalán a kommentelők

„Választás elött löltek egy kks pénzt választás elött. Érdekes módon elötte eszébe nem jutott sem a nyugdíjas sem az 1-2gyerekes Uh de jó…most majd vissza szedi”

„Tisztelt Kormány! Kérdezném, hogy aki villanyt használ mindenhez az,mit csinál majd? A havi fizetését arra fogja kifizetni 3 gyerek mellett? Kinek a havi áram és gáz fogyasztása alapján számolták ezeket az értékeket ki? Egy idős házaspár? Mert ahol gyerek-gyerekek vannak ott bizony biztosan nem ennyi sem a villanya, sem a gáza egy hónapban, főleg fűtés szezonban!!”

„A Dinnye kilója mennyi ?” „Hazugság hazugság hátán…”

„..nézzétek meg gyorsan, Ti menyi áraot és gázt fogyasztotk! Messze nem az az átag, amiről Gulyás hablatyol”

„Mégis csak Márki-Zaj Péternek volt igaza ” kevesebbet vizet, és áramot kell használni”

„Rendszerváltás kell!”

„Evvel aszt monta hogy ne nézzel tévét, hogy ne tudjatok róla hogy mennyit lopnak. De ha kannaba tankolsz akkor ara nnics kezdvezmegy”

„5 milliós fizetésből nem kell nézni, hogy meddig kedvezményes az áram, és a gáz ára! A 28500 Ft nál már meg kell nézni! Ott már nagy gáz van, vagy egyáltalán nincs”

„Minden országban ha összefogás volt, letudták váltani”

„Tök mindegy, hogy Gyurcsány Ferenc politizál, vagy sem. Kormányinfó, Csuhaj Ildikó kérdése: Mi a kormány reagálása a Katás tiltakozásokra? Gulyás Gergely: A tüntetők szemét kilövető baloldali kormánnyal ellentétben, a mi kormányunk… (a folytatás lényegtelen). Egyébként Donáth Anna az új Gyurcsány, meg a Soros, hiszen megtudhattuk, hogy „saját kezével szavazott ma Brüsszelben azért, hogy a kormány ne kapja meg az Uniós pénzeket és emiatt ne tudja megemelni a tanárok fizetését”. Igen, „a tanárok fizetését akkor tudja a kormány emelni, ha az EU kiutalja a pénzeket, de Donáth Anna mellett a baloldal is ez ellen küzd”

…és így tovább….

Holoda Attila összegzése

„A kormány úgy ítélte meg, hogy annyira gyenge jelenleg az ellenzék, hogy maga valósítja meg az ellenzék programját is 😆, azaz a korábban harcosan és mindenek felett védett (kampányfogás), ám igazságtalan rezsicsökkentett árakat megpróbálják a kezelhető mederbe terelni, mert egyszerűen elfogyott a kormány pénze, már nem tudja finanszírozni tovább a rezsicsökkentés miatti veszteségeket.
 
A gázellátásra vonatkozó Gulyás információ pedig egyszerűen nem igaz (értsd hazudik), most is folyamatosan érkezik földgáz Ausztria felől is.
 
Szijjártó meg ne akarjon gázkészletet (!) venni, mert egyrészt éppen erre van Magyarországon 18 cégnek gázkereskedelmi engedélye, hogy gázt vegyen és eladjon, másrészt pedig a “gázkészlet” a földgáz mezőkben lévő gázt jelenti, nem pedig a kereskedelmi árugázt. Aki nem tud arabusul, ne beszéljen arabusul!
 
Amúgy ez a rezsicsökkentés csődjének a beismerése, ahogy azt már régen megjósoltam, nem volt tovább tartható.”

Közben Gulyás….

Mi indokolta, hogy egy nap alatt fogadják el a katáról szóló törvényt

Gulyás szerint az, hogy a Pénzügyminisztérium elkészült vele, és szeptember elsejétől alkalmazni szerették volna. Szerinte nem költségvetési intézkedésként hozták meg, valószínűleg többletbevételt hoz majd, de nem ez volt a cél. Szerinte

egyeztetés volt, a kamarával egyeztettek, és a most elfogadott törvénymódosítást visszatérésnek tartják az eredeti célhoz, és nem látják okát, hogy ezen módosítsanak.

Gulyás a tiltakozásokra azt mondta, hogy

mindenkinek be kell tartani a szabályokat, szerinte a baloldali kormány a jogszerűen tüntetők szemét kilőtte, most a jogellenesen tüntetőkkel is maximális türelemmel bánnak.

Egyelőre nincs döntés arról, hogy lesz-e kedvezményes bérlet a magas üzemanyagárak miatt. Gulyás szerint még nem döntöttek erről. Szerinte a GKI-nak igaza van abban, hogy ha Magyarországon felszabadítanák a rezsi árát, amiért évek óta a legkevesebbet kell fizetni a kontinensen, akkor jelentősen nőne az inflációs adat, akár 30 százalék felé is, abban az egy évben.

Egyelőre október elsejéig van meghosszabbítva a benzinárstop. A szándék Gulyás szerint az, hogy a lehető legtovább megtartsák a családok számára a 480 forintos literenkénti árat.

A cél az, hogy energiával spóroljanak, nem az, hogy aki többet tudna fizetni, többet fizessen

– mondja Gulyás arra a kérdésre, hogy miért nem vagyoni alapon tesznek különbséget a rezsicsökkentett és a piaci ár között.

Gulyás: A katázók kétharmada munkaviszony helyet adózik így, ebben a helyzetben ez nem fér bele Gulyásnak feltettek egy kérdést a katáról, amire azzal válaszolt, hogy a katáról szóló törvényt senki nem szavazta meg a baloldali pártok közül. Szerinte a cél az volt, hogy a lakossági szolgáltatást végző kisvállalkozásoknak találjanak ki egy átalányadót. Szerinte ez utána túlburjánzott, és teljesen eltért a céltól. Gulyás azt mondja, a Pénzügyminisztérium adatai szerint a katázók kétharmada munkaviszony helyett használja ezt az adózási módot, ami nem igazságos ebben a helyzetben.

Van Havaria-terv. Így hívják azt, ha nem érkezik megfelelő mennyiségű gáz Magyarországra, és elfogy a tartalék, mondja Gulyás Gergely. Ő úgy tudja, hogy Ausztria felől nem érkezik gáz Magyarországra jelenleg

A cikk frissül…..

<<< Friss híreink! >>>

2 thoughts on “Gulyás alig ragadott Kormányinfó-mikrofont, de a kommentelők már formában vannak!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük