Hollik közszolga reakciója a KATA elleni tüntetésre: ez nem olyan nagy tiltakozás….

Hollik István, akit Fidesz kommunikációs igazgatói tisztségben tartunk el, arról beszélt a Hír TV-ben, hogy egy demokráciában nem kell mindenben egyetérteni a kormánnyal, és ennek hangot is adtak az ellenzéki képviselők a parlamentben.

Tesznek rá, meg Önre is…..

Ez azonban nem lehet elegendő indok szerinte arra, hogy ne tartsák be a törvényeket, vagy másokat szabálysértésre szólítsanak fel.

„Ez nem olyan nagy tiltakozás”

– válaszolta pár másodperces gondolkodás után Hollik arra a kérdésre, hogy számított-e a kormány ekkora ellenállásra a katatörvény benyújtása után. A fideszes képviselő szerint

pontosan olyan hiteltelen, amit a baloldal a katatörvény kapcsán csinált, mint az egész politikájuk.

Hitelesség – Hollik mégis ismeri a szót és érti a jelentését. Akkor?

Az ellenzéki képviselők felszólaltak a katások érdekében, miközben 2010 előtt semmilyen kedvezményes adózási lehetőséget nem biztosítottak a magyar kisvállalkozók számára, és 2012-ben egyikük sem támogatta a parlamentben a kata bevezetését.

„Ezek után aggódni mindezért, az kissé álságos”

– próbálta elkenni a tényt, hogy cirka 500.000 ember és családja kényszerül választás elé és a kínálatból kiderül, hogy tuti rosszabbul járnak. Hollik az elől a bálasz elől újra kitért a válasz elől, hogy

miért kellett ilyen gyorsan, alig 24 óra alatt elfogadni a javaslatot, amely több százezer embert érint.

Még jó, hogy Mészáros Lőrinc nem KATA-s, így rá nem vonatkozik az „adóelkerülés” vádja….

Helyette arról beszélt, hogy az elmúlt években sokan adóelkerülésre, bújtatott foglalkozásra használták a katát, és tömegessé váltak a visszaélések. A háborús gazdasági helyzetben és a növekvő infláció miatt azonban ez már nem fér bele Hollik szerint.

„Semmi mást nem csináltunk, csak az eredeti koncepcióhoz térítettük vissza most ezzel a szabályozással a katát”

– folytatta a képviselő, aki szerint

nem igaz, hogy sokan elveszíthetik a munkájukat a módosítás miatt. „Erről szó sincsen. Mindenki pontosan ugyanúgy folytathatja a munkáját, ahogy eddig. Maximum, legrosszabb esetben az adónemet kell váltani, ami egyébként nem jelenti azt, hogy az adóterhe meg fog növekedni.”

Aki nem maradhat most a katában, annak Hollik a kedvezményes átalányadózást és a kivát ajánlotta. Hollik Istvánt a Telex is megkérdezte a katatörvény módosításáról, amit itt tud megnézni:

Ha Önt is felbőszíti a Hollik-féle megnyilvánulás,

szerda délután nyomatékosíthatja, hogy komolyan elégedetlen a munkájukkal. Tüntetést szervez szerdára a kata drasztikus átalakítása miatt a Momentum Mozgalom. A demonstráció 18 órakor kezdődik majd a Kossuth Lajos téren, a parlament előtt.

„Tiltakozunk az ellen, hogy az Orbán-kormány négyszázezer katakárosultat, összesen egymillió embert taszít a létbizonytalanságba és lehetetlenít el a megélhetési válság közepén”

– olvasható a párt közleményében. Felszólalók:

  • Kerpel-Fronius Gábor, a Momentum elnökségi tagja, főpolgármester-helyettes,
  • Cseh Katalin, a Momentum alelnöke és EP-képviselője és
  • Gelencsér Ferenc, a Momentum elnöke.

Kapcsolódó

2 thoughts on “Hollik közszolga reakciója a KATA elleni tüntetésre: ez nem olyan nagy tiltakozás….

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük