A kabinet állítsa le a zöldfelületek pusztítását, a fakivágásokat, a környezet- és természetvédelemmel foglalkozó szakmai és civil szervezeteket pedig vonja be a döntéshozatalba.

[mnky_ads id=”10551″]

Az ökoszisztéma megőrzése gazdasági érdek is

Schmuck Erzsébet, az Országgyűlés fenntartható fejlődés bizottságának LMP-s elnöke kedden, a magyar természet napján tartott budapesti sajtótájékoztatóján jelentős szemléletváltást sürgetett, és gazdasági érdeknek is nevezte az ökoszisztéma megőrzését.

[mnky_ads id=”10552″]

Rámutatott: Magyarország a legnagyobb veszteséget a növénytakaró elpusztításával szenvedte el. Természetes növénytakaró ugyanis mára mindössze az ország 2 százalékát borítja. Ezt a mezőgazdaság, a közlekedés, a turisztika, valamint a települések céljaival, vagyis az ember túlterjeszkedésével és a környezetszennyezéssel magyarázta.

Nem mérséklődött a pusztítás üteme

Közölte ugyanakkor azt is: sem uniós, sem világszinten nem sikerült tartani a természetvédelmi vállalásokat, sőt még csak nem is mérséklődött a pusztítás üteme.

Schmuck Erzsébet szerint mindehhez a politikai akarat is hiányzik. Közölte: pártja a parlamentben vitatná meg a 2015-ben elfogadott Nemzeti Biodiverzitás Stratégia eddigi teljesülését.

(MTI)

[mnky_ads id=”10553″]

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét