Lőttek a szenteltvíznek, jön helyette a fertőtlenítő

Elrendelte a szenteltvíztartók kiürítését a templomokban a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK). A koronavírus-fertőzés megelőzésére hozott intézkedésekről csütörtökön tájékoztatta a püspökök testülete az MTI-t.

Az MKPK kéri a szentmiséken a kézfogás és a

“nyelvre áldoztatás elhagyását és a kézbe áldoztatás általánossá tételét”.

Előírják továbbá

a gyóntatóhelyiség rendszeres szellőztetését, és azt, hogy a gyóntatórácsra helyezzenek fóliát – olvasható a közleményben. A papokat felszólítják arra is, hogy a szentmisék előtt és után fertőtlenítsék kezüket vírusok ellen hatékony folyékony kézfertőtlenítő szappannal vagy alkoholos kézfertőtlenítővel. Amennyiben a hatóság elrendeli a tömegrendezvények betiltását, ez vonatkozhat a nagy létszámú egyházi rendezvényekre is. Az MKPK az egyházi intézmények, iskolák és plébániák munkatársait arra kéri, hogy

“mindenben kövessék az illetékes állami szervek előírásait”.

A többi között kérik

a “gyakori, lehetőleg óránkénti gondos”

szellőztetést és a kézfertőtlenítési lehetőség biztosítását az épületben lévőknek. Az egyházi betegellátásban résztvevőket az országos tisztifőorvos által kiadott járványügyi rendelkezések betartására kéri a püspöki kar. A betegeket látogató papokat pedig arra, hogy a látogatás előtt és után fertőtlenítsék kezüket.

Egy hozzászólás itt: “Lőttek a szenteltvíznek, jön helyette a fertőtlenítő

  • Avatar
    2020.03.07 - 20:21
    Közvetlen hivatkozás

    Na mi van? Hat az elallofulu, kertbenezo-szemu, retkeskormu, Tizparancsolattal “gyogyito” ertekes miniszterunk mar nem bizik a Fonokben? Ejnye, ejnye,….:)

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük