Sorting by

×

Lukasenko “szankciózik”: a nyugati termékeket „baráti országok hasonló termékeivel” helyettesíti

Embargót hirdetett azon nyugati országok termékeire hétfőn Belarusz, amelyek szankciókkal sújtották Alekszandr Lukasenko rezsimjét. A belarusz ellenintézkedések az Európai Unió és az Egyesült Királyság légijárataira is kiterjednek. A fehérorosz külügyminisztérium közleménye szerint a „nyugat illegális büntetőintézkedésekkel próbál nyomást gyakorolni az országra”, a minszki válaszlépések pedig Belarusz nemzeti érdekeinek védelmében születtek.

A nyugati termékeket „baráti országok hasonló termékeivel” fogják helyettesíteni

A nyugati nyomás ellensúlyozása és a nemzetgazdaság megszilárdítása érdekében Belarusz felgyorsítja az orosz-fehérorosz gazdasági integrációt

-áll a közleményben.

A minszki külügy kiszélesíti a belarusz területén nemkívánatos személyek jegyzékét is, azon minden olyan országból lesznek kitiltottak, amelyek „diszkriminálták” – azaz szankciókkal sújtottak – fehérorosz politikai, kormányzati szereplőket, újságírókat és a Lukasenko rezsim más prominenseit.

A nemkívánatos személyek jegyzékét egyelőre nem hozták nyilvánosságra.

A közlemény leszögezi – Belarusz törli a szankciókat, amennyiben a nyugati országok lemondanak a „hidegháborús logikáról” és visszatérnek a konstruktív együttműködés útjára.

A minszki rezsim múlt héten azzal vádolta meg Brüsszelt, hogy

szankciókkal próbálja megfojtani a fehérorosz gazdaságot, démonizálja Lukasenko elnököt.

Kapcsolódó

Forrás

Az EU az Egyesült Államokkal, Kanadával és az Egyesült Államokkal összehangoltan múlt héten újabb szankciókkal sújtotta Belaruszt a schengeni határon mesterségesen kialakított és fenntartott menekültválság miatt. Ezt megelőzően azért vettek ki szankciókat, mert a minszki rezsim fals bombariasztással földre kényszerített egy Athénból Vilniusba tartó repülőjáratot, hogy letartóztassa Roman Prataszevics belarusz ellenzéki újságírót idén májusban. Az első szankciókat még a tavaly elcsalt elnökválasztást követő ellenzéki megmozdulások brutális elfojtásáért foganatosították.

 

Lukasenko "szankciózik": a nyugati termékeket „baráti országok hasonló termékeivel” helyettesíti

átver

Egy hozzászólás itt: “Lukasenko “szankciózik”: a nyugati termékeket „baráti országok hasonló termékeivel” helyettesíti

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.