Ma pálinkatestvérség van, de mi van, ha kitalálják a Nemzeti Összetartozás Főzelékét?

Először azt hittem, mindenki megbolondult. De lehet, hogy csak én. Mindenesetre többször is elolvastam a Gyula tv hírét: “Összeöntötték a Nemzeti Összetartozás Pálinkáját”.

Aztán kiderült, hogy egy szép hagyományról van szó

A 21. gyulai pálinkafesztivált ugyan most nem lehetett megrendezni,

“de a hagyományokhoz híven idén is elkészült a Nemzeti Összetartozás Pálinkája. A felajánlott anyaországon belüli pálinkákat és határon túli párlatokat egy nyílt hordóban házasították a Városháza kertjében.”

Az összeöntött pálinkát a polgármester (tudják, aki feljelentette rémhírterjesztésért a begyében lévő rokkantnyugdíjast), és a kormánymegbízott jelenlétében megszentelte egy esperes is, hogy biztos legyen a dolog.

Végül is, mit kell annyira csodálkozni

Gondoljunk csak a vérszerződésre, ott a vért öntötték össze egy kupában. Itt meg a pálinkát. Ezt is, azt is meg lehetett inni. Egy vérből vagyunk te meg én. Mostantól egy pálinkából. Pálinkatestvériség. Az aranyszájú kormánymegbízott meg is mondta:

“Ragaszkodunk a hagyományainkhoz, az értékeinkhez”.

Az meg csak jó lehet.

Azért picit aggódom

Mi van, ha valahol kitalálják a Nemzeti Összetartozás Főzelékét? Előre szólok: ha összeöntik az általam kedvelt tökfőzeléket a kelkáposztával, amit viszont utálok, nem kóstolom meg. Akkor sem, ha székelykáposztával javítják föl, akár határon túli, akár nem.
Akkor jöjjön inkább a pálinka!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük