Kunetz doktor megtalálta a megoldást! Figyelj, kormány….!

Abban nem hiszem, hogy vita lenne, hogy Magyarországon nem végeznek az illetékesek elég tesztelést koronavírusra, pedig a csapból is az folyik, hogy temérdek van belőle hála a gondos kormányunknak és, hogy ember is van elég. Legalábbis szerintük.

Akkor hol a bibi?

Dr. Kunetz Zsombor közösségi oldalán írta le, mi lenne a megoldás a fenti problémára, aminek a megoldása a szó szoros értelmében életbevágó:

“Amikor megkérdezik Magyarország Kormányát, hogy miért nem végez több PCR tesztet, amivel a koronavírus kimutatkozó, akkor mindig szinte kizárólag a válasz jön, hogy a WHO ajánlások alapján végzik a teszteket.

Írtam a WHO-nak, addig is,

amíg az eredmény megérkezik bemásolom az ajánlásokat, amely szerint is nemzetközi segítséget kell kérnünk. Ugyanis, amennyiben a WHO ajánlásokat követi a kormány, akkor ezeket a javaslatokat kellene betartani:

  • A gyanús eseteket a tünetek kezdetétől számítva 48 órán belül fel kell deríteni és 24 órán belül tesztelni. (egyes kép)

Ez jelenleg nem történik meg a tesztre néha több, mint egy hetet is várni kell.

  • Amennyiben a diagnosztikai kapacitás nem elégséges, akkor a teszteket priorizáltan kell elvégezni. Elsősorban a veszélyeztetett csoportokat (idősek), egészségügyi dolgozókat stb… kell szűrni. (második kép)

Ezzel szemben országosan nincsen tervezett szűrés az egészségi dolgozókra nézve, ezt egy-egy munkahely maga, mint a SOTE végzi el, szervezetten ilyen nincs.

  • Amennyiben a helyi labor kapacitások beteltek, akkor nemzetközi kapacitásokat is igénybe kell venni, sőt lejjebb még arra is hivatkozik, hogy állatorvosi laborokat is be kell állítani a tesztelésre.(harmadik kép)

Tekintettel arra, hogy mást el sem tudok képzelni, mint a laborkapacitások tetőzését, így nem marad más megoldás, csak a nemzetközi segítség kérése.

Tehát nincs más megoldás,

mint az Unió, vagy a V4-ek segítsége, a WHO ajánlások szerint ez szükséges.

Az egész ajánlás itt található.”

https://www.facebook.com/zskunetz/posts/3247151652006491

nyeregben

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük