Ma sem keltünk fel hiába! Van új haditerv! – A héten már volt kettő, de, ha péntek, akkor…..

Nem éltünk, főként keltünk fel hiába ma sem. Ha másért nem, mert már azt is tudjuk, hogy a Kedves Vezetőnek van egy új haditerve. Értjük ugye? Nem egyszerű! A héten már volt kettő, és most péntek lévén, lett egy új is.

Ó, a mindenit neki, mi a pikli van itt, megint?

Nem lehetne, hogy valaki vesz neki néhány ólomkatonát, és emberünk boldogan eltologatná őket valami nyugodt sarokban? De, komolyan! Nem unjuk még, hogy nemzetünk vezénylő tábornoka úgy gyártja szakmányban a haditerveket, mint Jocó haverom a 6200ZZ csapágyakat a melóhelyén? De, miért ver minket a sors, hogy ennek mindig van egy újabb haditerve?

Helló! Nem tűnt még fel senkinek,

hogy, mint az ilyen haditervek általában, nemhogy a valósággal, de a múlt héten ismertetett előző haditervvel sincsenek köszönőviszonyba? Hogy az egész sztori kezd kísértetiesen hasonlítani, valami isten háta mögötti zártosztály szörnyű mindennapjait rögzítő naplóra?

Az új haditerv lépcsőzetes

Hitték volna? Na, öcsém nem tudom, de ha ez a ragyogó ötlet nem reggel pattant ki ott, ahova tán még a király is gyalog érkezik, hát terelőkutya legyek a Hortobágyon.
Persze nagyvonalúan átlép a haditerv „néhány” apróságon. Például azon, hogy hetekkel ezelőtt még mély ösvényt vágtak kis hazánk egén azok a repülők, amik hazahordták az alig 300 milliárdért megbótolt, de mindenki másnak cca. a negyedébe kerülő kínai cuccokat. Emlékeznek? Ezeken virított a „Hajrá Magyarország” (de rendesek a kínai elvtársak!) mellett sok esetben az is, hogy nagyjából pont semmire nem jók, de arra biztosan nem, amiért vettük őket, de ezt hagyjuk. Ezt tényleg hagyjuk, mert eret vágok magamon, rögvest.

Meg azon is ugorjunk,

hogy szerinte – meg Kásler szerint is, hogy áldja meg az isten azt is – az egészségügyünk jobb, mint bárkié közel, s távol, aki mást mond az hazudik. Meg a Kedves Vezető ismét elővette a „régi praktikákat” (Öcséém! Ilyen nincs! Kész vagyok!), kórházat ellenőrzött, így a saját két szép szemével látta, hogy „mindenből van elég”. Aha! Ezt mindjárt gondoltuk! Haditervből például több is, mint kéne!

Ugyan már három kórház is kirakta a betelt táblát a kapujára,

nem fogad több beteget egyik sem, de, ez, emberünk szerint, egyrészt baloldali ármány, másrészt, ha mégsem, akkor meg lépcsőzetes haditerv. Persze! És ha az egyik kórház betelik, akkor lesz másik, emellett pedig egy “vezénylési terv” is van arról, hogy mikor hova vezényelnének át ápolónőket. Hogy erre eddig nem gondoltunk! Hááát, ez egy nagyon jó lépcsőzetes haditerv, de tényleg!

Ööööö, milyen ápolónőket? Honnan? Svédországból, az angoloktól? Kiket? Akik elmenekültek már?

Na, látják! Mimagyarok, ezért vagyunk annyira boldogok,

mert itt van nekünk a mi fénylő csillagunk, aki irányt mutat a szellem sötétjében. Annyira, hogy szerinte minden rendben van az egészségüggyel, mert 24 óráznak az emberek. Értem! Ez egy igazán kitűnő, lépcsőzetes haditerv: minden rendben van az egészségüggyel, mert 24 óráznak az emberek. Pfűűű, ha, lehet, az orvosoknak, ápolónőknek is szóljon már majd valaki.

Utóirat: Nagyon őszintén? Pont az összes hátitatyóm tele van a haditervekkel. Nem lehetne legalább egyszer, haditervek nélkül, megpróbálni szimplán normálisnak lenni?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük