Már 73 fertőzött!

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 73-ra nőtt a hazánkban diagnosztizált fertőzöttek száma.

A járvány második szakaszához – a csoportos megbetegedések szakaszához – értünk, amikor közösségben, személyes érintkezéskor terjed a fertőzés. Ahogy dr. Müller Cecília országos tisztifőorvos fogalmazott, már

“Magyarországon is bárhol jelen lehet a vírus”.

Ezért nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, és aki teheti, az maradjon otthon, tartsa be az szabályokat és az ajánlásokat.

A hazánkban azonosított új koronavírus-fertőzöttek száma: 73 fő. Közülük 9 iráni, 1 brit, 1 kazah és 62 magyar állampolgár. Hétfőn a második iráni gyógyult is távozott a kórházból.

Örvendetesen közel 100 esettel 2322- ra ugrott  viszont a mintavételek száma.

“Az operatív törzs szerdai sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy 2817 ember volt hatósági karanténban Magyarországon, és 5094 ellenőrzést hajtottak eddig végre. Az üzletek bezárását is ellenőrzik, eddig 7 ember kapott 350 ezer forintos büntetést. A belföldi közlekedést nem korlátozzák, zavartalan a külföldről érkező teherforgalom, ezért a lakosság ellátása nincs veszélyben.”

-írja az Index.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük