Connect with us

Banánköztársaság

Már a gyerekek világában is elszabadult a pokol! – Ki a bűnös, na ki?

Megosztás

Nem szeretem világban élünk. Olyanban, ahol egyre gyakoribb a bántalmazás. És már nem csak a felnőttek, hanem a gyerekek között is elszabadult a pokol.

14 éves vert boxerrel egy 11 évest

Az alábbiakban egy 11 esztendős kisfiú elképesztő történetét osztom meg az olvasókkal. A gyermek egy budapesti, XI. kerületi iskolába jár. Tanítás után barátaival a közeli játszótéren várta az édesanyját. Voltak ott nagyobbak, nyolcadikosok is. Látásból ismerték egymást. A kisfiú azzal ugratta az egyik 14 éves barátnőjét, hogy bandzsit. Ezt már megtette máskor is, akkor ennek semmiféle negatív hatása nem volt. Most azonban a barát „férfiasan” védelmére kelt a kislánynak, és se szó, se beszéd, egyszerűen nekiment a nála sokkal kisebb és fiatalabb gyereknek. Nem is akárhogyan, nem ám puszta kézzel, hanem boxerrel!

A többiek csak döbbenten nézték.

A kisfiú – nevezzük Tominak – valahogy kiszabadult bántalmazója kezei közül és visszaszalad az iskolába. Egyenest az igazgatói irodába. A fejéből csöpögött a vér. Elmondta mi történt. a tanárai bekötözték, felhívták az édesanyját, az igazgatónő pedig kiment a játszótérre, hogy behívja a bántalmazót.

A mama elvitte a fiát az ügyeletre, ahol nem látták el, hanem továbbküldték a János Kórház baleseti szakambulanciájára, ahol ellátták és látleletet vettek föl. Eszerint a feje jobb oldalán egy darab 5 centiméteres, a balon két 0,5 centis repesztett seb volt. Ezeket összeragasztották. emellett felületi sérülései voltak a nyakán, a végtagjain, nyomásra érzékeny volt a kulcscsontja, bevérzések voltak a lapockáján a szeme bevérzett, az arca lila volt és földagadt.

A szülők a gyerekkel és a látlelettel ezután a rendőrségre mentek, ahol megtették a feljelentést. A rendőrök kihallgatták Tomit, fölvették a jegyzőkönyvet. A továbbiakban pedig minden bizonnyal teszik a dolgukat. És gondolom, ezt kell tennie az iskolának – ebben az esetben konkrétan az igazgatónőnek is.

A pedagógus feladata lenne

Ám információink szerint ez mintha nem lenne olyan gördülékeny. Mert az intézményvezető a szülőknek azzal ütötte el a kérdést a „hogyan tovább”-ról, hogy a nagy fiúnak otthoni gondjai vannak, és a kicsivel is adódnak problémák. Ha az utóbbi így van, akkor erről miért csak most értesülnek a szülők? Miért nem látszik ez a jól tanuló gyerek jegyein, magatartása értékelésén? Az is furcsa, hogy mintha nem érdekelné az igazgatónőt, hogy mit keres egy fiúnál boxer az iskolában. És vajon – a bántalmazottra fogva, hogy terjeszti – miért háborog azon, hogy már az egész iskola erről az esetről beszél? Hiszen több diák is látta a történteket. Mellesleg erről kell is beszélni, sőt, mi több, egy jó pedagógusnak ilyenkor számos teendője van. Vagy csak lenne?

A fenti történet kiegészítéseként érdemes megemlíteni, hogy egy héttel a boxeres „kaland” előtt éjszaka betörtek Tomiékhoz és miközben aludtak, kirabolták őket. A zárkózott, befelé élő gyereket ez nagyon megviselte. Álmatlan éjszakái, vagy ha mégis elaludt, ijesztő álmai voltak. Ezt tetézte most a tény, hogy egy nála nagyobb fiú  megverte. A kettő együtt minden bizonnyal pszichológiai sérülést is okozott.

Ilyen világban kell mostanság élnünk.

A gyűlölködést, a fizikai erőszakot, ami a felnőttek példáját követve, szemmel láthatólag már a gyerekeknél is kezd terjedni, meg kellene állítani. (Hogy ez a terjedés mennyire igaz, csak egy példa: az egyik középiskolában lányok (!) bántalmazták, rugdosták már földön fekvő osztálytársnőjüket, azt követelve, hogy kényszerítették nem tudni, miért  kérjen térden állva bocsánatot. Megtette. A lányok is megtették a magukét: a telefonjukkal fölvették a történteket és a videó ott forog a Facebookon…

És ha így megy tovább, ez minden nap egyre rosszabb lesz! Tényleg ilyen világban kell élnünk?!

megosztás

 

Szerző

5 hozzászólás

5 Comments

 1. Szabó Zoltánné

  2019.10.10 15:10 at 15:10

  Ez egy nagy baromság amit az igazgató mondott.Hasonló dolog történ az én gyerekemmel is egy pénteki napon,én hétfőn bementem a suliba és ki hívattam az igazgatóhoz a gyereket ,lám csodát onnantól kezdve a gyerek nem járt oda iskolába.

 2. Del piero

  2019.10.10 16:33 at 16:33

  Nagyon sajnálom a megvert kisfiút, mihamarabbi gyógyulást kívánok neki. Azonban kérem, ne menjünk el a történet előzményei előtt se szó nélkül: „A kisfiú azzal ugratta az egyik 14 éves barátnőjét, hogy bandzsit. Ezt már megtette máskor is, akkor ennek semmiféle negatív hatása nem volt. ” Ez az én olvasatomban azt jelenti, h rendszeresen piszkálta a lányt, aki egy idő után elunta, és a barátja ilyen ősemberi módon vett elégtételt. Kedves apuka: megtenné, hogy elbeszélget a fiával a bullying témaköréről? Mert itt nem csak a fiú a sértett, hanem a lány is, akit piszkált – ezek szerint rendszeresen. A megvert srác nem csak elszenvedője, hanem előidézője is volt az agressziónak – bizonyos formában pedig ő is verbális agresszió elkövetője volt. Nem helyeslem, hogy tizenéves gyerekek, fegyverrel, „ököljog” alaján rendezzék a nézeteltérésüket, de amiről itt olvasunk, az egy helytelen és rossz REAKCIÓ egy korábbi akcióra. Ha a megvert fiú nem piszkálja a lányt, valószínűleg nem fajul idáig a dolog.

 3. Kis Péter

  2019.10.11 00:58 at 00:58

  Arra kérem a tisztelt szülőket és kommentelőket, hogy menjenek be már lassan „akármelyik” iskolába és tartsanak meg egy 45 perces órát. Ezután kérném a kommenteket és a bírálatokat.
  Köszönöm!
  (ált. iskolai tanár)

 4. Sándorné szűcs

  2019.10.11 07:14 at 07:14

  ÉN CSODÁLOM A MAI TANÁROKAT,A TÜRELMÜKET,SAJNOS, A MAI GYEREKEK ÓRÁKON SEM TUDNAK VISELKEDNI,HÁT MÉG HA KISZABADULNAK,AZ ÓRÁKRÓL,AKKOR AZTÁN MEG MUTATJÁK,A LEGROSSZABB ÉNJÜKET,TISZTELET A KIVÉTEL,FÉRFI TANÁROK KELLENÉNEK,ÉS SZIGORÍTÁS!!!

 5. Panni

  2019.10.14 17:52 at 17:52

  Attól hogy ezek a gyerekek ugyanabba az iskolába járnak és oda is ment vissza a gyerek segítséget kérni, attól még a tanárok nem thetnek semmit mert nem az iskola területén történt és nem is tanítási időben. Ezen kívül én is ugy tudom, hogy ennek voltak előzményei. A szobeli bántalmazás is ugyanúgy bántalmazás, és nyilvánvaló hogy lesznek következményei is..
  A tanárok pedig kevesen vannak és tul vannak terhelve ráadásul nem lehetnek ott mindig a gyerekek mellett főként iskola időn kívül.
  Harmadrész a bántalmazás valamilyen szinten minden gyermeket érint ezért is lenne fontos figlalkozni vele az iskolában és otthon is. Ebben a SZÜLŐKNEK is fontos a szerepük ők milyen példát mutatnak és milyen tanácsot adnak a gyermekeiknek. Sajnos manapság leginkább azt látják a gyerekek hogy az erőszak a megoldás a problémára.
  A lényeg hogy ez NEM az iskola felelőssége.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük