Már nem nyomoz a rendőrség Gruevszki ügyében

A rendőrség azt írja, hogy a volt macedón miniszterelnök érvényes, utazásra jogosító okmányokkal rendelkezett, továbbá a schengeni övezetbe történő beléptetése is a jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően történt.

Minden a legnagyobb rendben!

A nyomozás során megállapítást nyert, hogy Nikola Gruevszki mind a magyar–szerb államhatáron történő belépéskor, mind pedig az azt megelőző határátlépések során érvényes, utazásra jogosító okmányokkal rendelkezett, továbbá a schengeni övezetbe történő beléptetése is a jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően történt

– ezt írja a rendőrség a volt macedón miniszterelnök Magyarországra érkezése miatt indult nyomozást megszüntető határozatában.

Több feljelentés is érkezett

Az ügyben többen is feljelentést tettek embercsempészés és más bűncselekmények miatt ismeretlen tettes ellen. Az eljárás megszüntetéséről szóló határozatot Vadai Ágnes is megkapta, a dokumentumot közzétette a Facebook-oldalán:

Forrás: Népszava

Nikola Gruevszki november 12-én menekült Magyarországra – a korábbi hírek szerint többek közt magyar diplomaták segítségével – ami után nem sokkal meg is kapta a menedékjogot hazánktól. Azóta interjút is adott Budapestről egy macedón tévének, amelyben azt mondta, azért menekült el hazájából, mert olyan információ jutott a tudomására, hogy a börtönben meg akarják gyilkolni. A volt kormányfő nem árulta el, hogyan menekült el Macedóniából, helyette azt üzente a szociáldemokrata kormánynak, hogy derítsék fel maguk annak részleteit.

(Forrás: Népszava)

Kapcsolódó

Gruevszki be akart menni a börtönbe, de “mélytorok” megsúgta neki, hogy ott megölik!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük