A rendőrség azt írja, hogy a volt macedón miniszterelnök érvényes, utazásra jogosító okmányokkal rendelkezett, továbbá a schengeni övezetbe történő beléptetése is a jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően történt.

Minden a legnagyobb rendben!

A nyomozás során megállapítást nyert, hogy Nikola Gruevszki mind a magyar–szerb államhatáron történő belépéskor, mind pedig az azt megelőző határátlépések során érvényes, utazásra jogosító okmányokkal rendelkezett, továbbá a schengeni övezetbe történő beléptetése is a jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően történt

– ezt írja a rendőrség a volt macedón miniszterelnök Magyarországra érkezése miatt indult nyomozást megszüntető határozatában.

- Hirdetés -

Több feljelentés is érkezett

Az ügyben többen is feljelentést tettek embercsempészés és más bűncselekmények miatt ismeretlen tettes ellen. Az eljárás megszüntetéséről szóló határozatot Vadai Ágnes is megkapta, a dokumentumot közzétette a Facebook-oldalán:

Már nem nyomoz a rendőrség Gruevszki ügyében 1
Forrás: Népszava

Nikola Gruevszki november 12-én menekült Magyarországra – a korábbi hírek szerint többek közt magyar diplomaták segítségével – ami után nem sokkal meg is kapta a menedékjogot hazánktól. Azóta interjút is adott Budapestről egy macedón tévének, amelyben azt mondta, azért menekült el hazájából, mert olyan információ jutott a tudomására, hogy a börtönben meg akarják gyilkolni. A volt kormányfő nem árulta el, hogyan menekült el Macedóniából, helyette azt üzente a szociáldemokrata kormánynak, hogy derítsék fel maguk annak részleteit.

(Forrás: Népszava)

Kapcsolódó

Gruevszki be akart menni a börtönbe, de “mélytorok” megsúgta neki, hogy ott megölik!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét