Felcsúti rongyrázás hat milliárdért

A felcsúti rongyrázásnak nincs határa. Mikor már azt gondoljuk, hogy ezt már nem lehet feljebb srófolni, újra és újra rájövünk Orbánék igencsak fantáziadúsak, ha a közpénzek elköltéséről van szó.

Ami már eddig épült az 1800 lelkes kis faluban,

az már bőven kimerítené egy tisztességes jogállamban a hűtlen kezelés alapos gyanúját, de talán még egy banánköztársaság diktátora sem merészkedne addig, mint a magyar nép korona nélküli kormányzója.

Hihetetlen, hogy akkor mikor napról, napra magyar emberek halnak meg azért, mert nem jutnak időben orvosi ellátáshoz, vagy éppen mire rájuk kerülne a várólistán a sor, már gyógyíthatatlanok, vagy meg sem élik, mire megvizsgálnák, mi a betegségük. Őket Orbán uralkodása járulékos veszteségének tartja, tudja bármit tesz, a két milliós tábora ma még megbonthatatlannak látszik, az ellenzék, az …..meg van, de sok vizet nem zavar.

Még mindig nem érzi, hogy megy fel a pumpa? Orbán falujában Makovecz-stílusú sportcsarnok nőtt ki a földből 6.000 millió közforintból

A decemberi fellángolás úgy látszik már csak gyenge parázs, nincs erő, nincs elég gondolat, többnyire szerény képességű megélhetési politikusok próbálják átmenteni magukat, látjuk az EP választásra készülve, képtelenek túllépni a kicsinyes, sehova sem vezető pártérdekeiken.

Az üres kocsikkal közlekedő felcsúti kisvasútról már régen elfeledkeztünk,

az sem érint meg sokakat, hogy a falucska első osztályú profi futballistáit – néző híján – vajon miből fizetik? Egyáltalán, minek egy ekkora településnek NB1-ben szereplő együttes. Drága hobbija van Orbánnak, igencsak megfizeti az ország, hogy ha úri kedve diktálja, akkor a felcsúti házikója kerti budijában is a Makovecz tervezte stadionban gyönyörködhessen. Egyébként a létesítményben, ahol a VIP páholy a legfontosabb hely, a falu minden lakosa elférne kutyástól, macskástól, tehenestül. És még mindig maradna üres hely.

Tudta, hogy a felcsúti kisvasút ugyan veszteséget termel, de a hazaszeretetre jó hatással van?

A Heti Világgazdaság számolt be először arról, fából készült boltíves szerkezetek, rendezvényterem, mozi, tornacsarnok, beltéri futópálya, edzőterem: ez mind van a Felcsúton újonnan épült tornacsarnokban, amely nem messze helyezkedik el a PAFC stadionjától, és 6 milliárd forintba került.

Orbán, a NOB-elnök, és a magyar virtus

Amikor korábban a portál rákérdezett, miért épül egy ekkora csarnok egy 1800-as falunak, az MLSZ azt válaszolta, hogy a Puskás Ferenc Akadémia eddig nem rendelkezett az egész éves képzést, edzéslehetőség biztosító fedett létesítménnyel, a belga Double-Pass szakértő cég pedig fedett létesítmények építését javasolta az olyan akadémiáknak, ahol nincs ilyen. És ha ő javasolta, akkor azt meg is kell építeni.

Hogyan is írta Ady Endre:

“…a jövő térképén Magyarország helyén egy fehér folt lesz, ezzel a felírással: Ez Magyarország volt, de elsikkasztották…”

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük