Nikola Gruevszki, az ex macedón miniszterelnök, aki hathatós magyar kormány-segítséggel migrált hazánkba, szombaton interjút adott a Szitel nevű macedón tévéadónak, melyben elpanaszolta, hogy szíves-örömest eleget tett volna az ítéletnek és bevonult volna letölteni börtönbüntetését, de olyan információt kapott, hogy ott az életére törnek.

Novemberben pillanatok alatt menekült státuszt kapott Magyarországon

Gruevszki Budapesten, az Anker közben lófrál

A politikus most először adott interjút, mióta elhagyta Macedóniát – írta meg az index.hu. A politikust hivatali visszaélés miatt ítélték két év börtönre. A portál értesülése alapján annak ellenére, hogy jogtalannak érezte a büntetését, eleget tett volna az ítéletnek, de

Aztán olyan információ birtokába jutottam, miszerint valaki eltervezte, hogy a börtönben kiiktat engem. Ezért meggondoltam magam

A volt miniszterelnök elmondta, Albániában vette fel a kapcsolatot a magyar nagykövetséggel, majd politikai menedékjogot kért Magyarországon. Gruevszki tagadta, hogy a magyar hatóságokkal már szökése előtt kapcsolatba lépett volna.

Azért döntött hazánk mellett, mert az EU-nak és a NATO-nak is tagjai vagyunk. Elmondása szerint továbbra is fenntartja a kapcsolatot több barátjával Magyarországon és Macedóniában egyaránt. Hozzátette, hogy rengeteg macedón vendéget fogad Budapest belvárosában, ahol jelenleg lakik.

Gruevszki egyébként elképzelhetőnek tartja, hogy ha véget ér az „üldöztetése” Macedóniában, akkor visszatér az országba.

Bauer Tamás: Gruevszki kimenekítése

Neduddki….

Azt is elmondta, hogy értesülése olyasvalakitől származott, aki jól ismeri a börtönben zajló dolgokat.

Nem nevezhetem meg, hogy ki áll emögött a cselszövés mögött, mert egyelőre nem tudom bizonyítani, de ezután úgy döntöttem, hogy elhagyom Macedóniát. (origo.hu)

Gruevszki nem akart elszökni a börtön elől, elrabolták – a legújabb konteo

Emlékeztetőül

Magyarországon kért menedékjogot Nikola Gruevszki …. – az egyiknek sikerül, a másiknak nem

Frissítve! Gruevszki menekültstátusza – Pintér Sándor: nem hibázott a menekültügyi hivatal

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét