Márki-Zay: Putyin magyar állampolgárokat is besorozhat?

A kérdés első látásra értelmezhetetlennek tűnik, de Márki-Zay Péter közösségi oldalán levezette, hogy miként jutott eszébe a nem kis riadalmat okozó felvetés.

A kettős állampolgárokkal mi lesz?

“Orbán Viktor jóbarátja a kettős állampolgárokat is mozgósítja, ezért az Egyesült Államok moszkvai nagykövetsége felszólította az amerikaiakat, hogy hagyják el minél előbb az országot. Ezt követően a román és a bolgár Külügyminisztérium is felszólította állampolgárait, hogy térjenek biztonságos országba, mert félő, hogy az orosz államhatárok hamarosan lezárásra kerülnek.

-kezdte bejegyzését Márki-Zay Péter.

A besorozás kockázata….

“Arról eddig nem esett szó, hogy Oroszországban hány magyar állampolgársággal is rendelkező ember él, akik szintén ki vannak téve a besorozás kockázatának. A Magyarország Nagykövetsége Moszkva Facebook oldalon erről egyelőre semmi információ nem található, a legutóbbi bejegyzés is csak Szijjártó Péter Lavrovval folytatott megbeszélését propagálja, a magyarok tájékoztatása helyett.”

A hozzászólásokból….

“Bizony erre eddig nem is gondoltunk. Fennállhat a veszélye ahogy a dolgok alakulnak. ”

“Megèrdemlik az orosz magyar állampolgárok ! Döntsék el oroszok vagy magyarok akarnak lenni!!!”

“Ha ezek a szankciók nem működnek, akkor olyan szankciók kellenek, amelyek működnek!” “Nincs gond, majd a megafon csoport megmondja.”

“Magyar állampolgárokat az ukránok soroznak be és küldik a vágóhídra Marki-Zay, elég az esztelen kormányellenes uszításból!”

“Dugulj már el, ne ijesztgesd az embereket! Elég a hazugságaidból! Foglalkozz a magad dolgával, de inkább ne csinálj semmit, minden szavad,tetted káros!”

“Szóval nem Elnök úr küld katonákat Ukrajnában !! ha nem Orbán Viktor Mihály ?”

“”Oroszországban hány magyar állampolgársággal is rendelkező ember él” .. Rogan tudja a valaszt. ”

“Attól mert van magyar állampolgársága egy orosznak, mondjuk még nem lesz magyar. Fordítva is igaz. De én biztos hogy lelépnék. Ölessék meg magukat az ultranacionalistái, azok úgyis ezt várták 30 éve.”

Friss!