Nem értek egyet Márki-Zay Péterrel – itt az idő, hogy továbblépjünk!

Márki-Zay Péter a 168 órának adott interjúja után tegnap élő adásban rögzített videójában is megerősítette, hogy “Gyurcsány személye Orbán és a Fidesz bebetonozását segíti és akkor lenne a leghasznosabb a demokráciának, ha visszavonulna a politikától”. Nem értek egyet MZP-vel.

Annak érdekében javasolja Gyurcsány Ferenc nyugdíjazását,

hogy azok a szavazók is támogassák az egységes ellenzék gondolatát, akiknél sikeres volt a Fidesz karaktergyilkolása. De ebben a körben vajon miért nem javasolta Toroczkai László visszavonulását, úgyszintén a zsidó parlamenti képviselők listázását felvető Gyöngyösi Mártonét, hogy csak két nevet említsek azok közül, akik miatt sok-sok baloldali, liberális, de mondjuk inkább, sok jóérzésű ember a mai napig nem hajlandó közösséget vállalni a Jobbikkal, még egy tüntetés erejéig sem?

A 37. perctől beszél erről:

https://www.facebook.com/markizaypeter/videos/171341036906556/

 

Én a tüntetésen MZP kérésére egy „Jobbik Törökszentmiklós” feliratú pólót viselő férfi kezét fogtam meg (szándékosan). Megkérdeztem másnap édesanyámat, Ankát, hogy ő megfogta volna-e Toroczkai kezét, ha történetesen ő áll mellette. Azt mondta, nemcsak megfogta volna, de meg még puszit is adott volna neki.

Mert itt az idő, hogy továbblépjünk.

A kontextushoz tudni kell, hogy Anka hétévesen a budapesti gettóban töltötte ’44 telét, éjjelente Árpád sávos zászlók alatt a Duna-parton gyalogolt, miközben a mellette haladókat a folyóba lőtték, családjának nagy része elpusztult. A Jobbik nem egy, nem két megnyilvánulását félelmetesnek tartotta és szó szerint fenyegetve érezte magát. Ha Ő megölelné (mert később ezt is hozzátette) Toroczkai Lászlót, vagyis nem a riogató, karaktergyilkoló propagandán, hanem saját keserves, tragikus tapasztalatán lépne túl, és új fejezetet nyitna, az elfogadás és a beszélgetés alapján, nos akkor azt javaslom mindazoknak, akik most Gyurcsány Ferenc visszavonulásában látják a megoldást, hogy először saját démonaikkal nézzenek szembe, és gondolják át, hogy miért várják el egy több százezres szavazótáborral bíró politikustól azt, amit eszükbe sem jut az említett uraktól.

A felvetést álságosnak tartom.

Arról nem beszélve, hogy MZP megválasztása előtt elfogadta a DK támogatását. Amúgy mit üzen annak a több százezer szavazónak, aki a DK-ra adta le voksát? Vonuljanak ők is vissza? Ugye MZP nem gondolja komolyan, hogy az általuk kedvelt politikus kényszer-nyugdíjaztatásával megnyerheti őket a jó célnak? Egy ízig-vérig politikus nem akkor vonul vissza, amikor az őt nem kedvelők javasolják, hanem akkor, ha a választók nem szavaznak rá.
Én azt javasolom MZP-nek, hogy kövesse saját tanácsát: üljön le Gyurcsány Ferenccel és beszélgessenek. Ismerjék meg egymást.

A többi menni fog.

Szerző: Balogh Krisztina

Demszky Gábor: Aki most Márki-Zay beszédén duzzog vagy nyilvánosan kesereg az a múltra szavaz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük