Vajon mit mondana Orbán annak a Martin Schulznak, aki valószínűleg megint fontos tagja lesz a német nagykoalíciónak. Megpróbáltuk elképzelni…
– Martin Schulz vagyok! Viktor?

– Igen, itt Kárpát-medencéből a pávatáncos beszél. Minden magyar elöljárójaként közlöm, hogy nem tervezem bevezetni a halálbüntetést. Még csak az hiányozna nekem.

Martin! Tán nem tetszik az angol kiejtésem? Érződik rajta az oxfordi iskola? Nem kell megsértődni azért, mert te nem jártál oda!

Csak vitázunk mi idehaza, de ebben a kérdésben is tartjuk magunkat, mint sok minden másban az EU előírásokhoz. Mr. Habony azt táviratozta nekem, hogy a német SPD elnöke egy hete a párt háromnapos kongresszusán többek között arról beszélt, hogy szerinte még szorosabbá kell tenni az EU-s országok integrációját, és „2025-re meg kell teremteni az európai egyesült államokat”, azoknak az országoknak pedig, amik ezt nem akarják, ki kell lépniük. Nem kell minket fenyegetni.

Így aztán érthető, hogy volt helyettesetek, itthoni társpártunk tiszteletbeli elnöke, nemzeti büszkeségünk keresztény lelkületű élharcosa ezen megsértődött és olyan csúnyákat mondott, hogy  „Ez az a hang, ami engem Adolf Hitlerre emlékeztet, és elfogadhatatlannak tartok” – mondta, de csak azért, mert félti a magyarokat.  Belátom, hogy elég erős nyilatkozat volt a migránsmentes övezet etnikai homogenitását őrző vezető miniszteremtől az a duma, hogy „olyan ultimátumot, mint amilyet Martin Schulz adott, utoljára Adolf Hitlertől kapott Magyarország.” De hát itt sincs másról szó, mint arról a felindulásról, amiről Lázár sem tehet, hiszen ő is, mint én, egy mélymagyar büszke ember.

Nekem egyébként is megéri az európai értékekhez való ragaszkodás, amíg dől ide a pénz. Én magam is rendszeresen kutatom a közvéleményt, nemzeti konzultációt tartok a népnek, hogy lássam, miként vélekedik sorsát érintő kérdésekről. Igaz, kérdéseimben ott vannak a válaszok is.

Igen, tettem fel olyan kérdést is nekik, hogy: Vannak, akik szerint a Brüsszel által rosszul kezelt bevándorlás összefüggésben van a terrorizmus térnyerésével. Ön egyetért ezekkel a véleményekkel? Nem sugallok én nekik ezzel semmit, ugyan már Martin, csak nem gondolod, hogy aknamunkát végzek ellenetek?

Ne mond már, ezt meg honnan tudod, hogy azt is megkérdeztem tőlük, hogy: Vannak, akik szerint Brüsszel politikája a bevándorlás és a terrorizmus kérdésében megbukott és ezért új megközelítésre van szükség ezekben a kérdésekben. Ön egyetért ezekkel a véleményekkel? Csak nem Gyurcsány mondta neked, már megint kint járt és árulkodott? Nem is jelentették.

Hogy én demagóg lennék, meg populista? Ugyan már Martin, ne izélj velem, ne mond, hogy ezeken a nemzeti konzultációkon csak olyan kérdéseket teszek fel, ami jó nekem és úgy, hogy az is jó legyen nekem. Ezt meg honnan veszed? A szocik súgtak neked megint?

Még, hogy én manipulálom a népet! Ugyan már. Ezt meg ki mondta? Ki volt most a soros?

Látod, nyílt és őszinte beszélgetést folytattunk ugyebár Martin, csak emlékeztetlek a német-magyar sorsközösségre, bizonyos történelmi időszakokban. Egyébként is tudod, hogy én tiszteletben tartom az összes európai szerződést és jogszabályt. Isten engem úgy segéljen.

Ha jövő nyáron időd engedi, mert én még akkor is itt leszek, gyere el Martin Kötcsére piknikezni, közben átugorhatsz Gyurcsányékhoz is. Szólok majd egy mészárosnak, intézem neked a mangalica sonkát, meg persze a kecskeméti fütyülőst is.

Köszi, hogy hívtál! Csörögj rám máskor is, ha a nagykoalícióval valami gondod van!

Isten áldjon téged is!HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét