Nyilván az. Ha egyszer jelentést is tett alattvalóinak a brüsszeli csata után…Már csak a véres kard hiányzik

Amennyiben valaki nem tudná, hogy Orbanisztánnak mi az államformája – köztársaság-e még, vagy már valami egészen más – az mától tisztábban láthat. A brüsszeli csúcsról beszámolva, ugyanis minden kétséget eloszlatott az ország legfőbb hadura. Akit a továbbiakban nem is vagyok hajlandó – pusztán valami kiürült formalitás kedvéért – miniszterelnöknek titulálni.

Orbán Viktor szóhasználata ugyanis pontosan rávilágított: ő már nem egy polgári társadalom köztársaságának miniszterelnöke, hanem inkább egy kora feudális állam katonai és uralkodói hatalmát a személyében egyesítő, megtestesítő fejedelemféleség. Aki hadviselés idején inkább vezénylő tábornok, vezér vagy hadúr, mintsem a trónusáról népét irányító koronás fő. Szóval, ma már egy fejedelem-hadvezér állhat az illiberális Magyarország centrális erőterének középpontjában. Nem hiszitek?

Íme mára virradó éjszaka kiposztolt videóüzenetének – vagy inkább vezénylő tábornoki jelentésének? – néhány árulkodó mondata:

-„…gyűrtük egymást”.

-„Kézitusa volt…”

-„…határvédelem és a migránsok megállítása a határon kívül”.

-„…sokan vannak, nagyok és erősek…”

-„… kötelező erővel szét akarják osztani”.

-„A közép-európaiak jól harcoltak, a lengyelek, a csehek, a szlovákok a szlovénok és mi is”.

-„A hadállásokat meg tudtuk őrizni, de az ellenfeleinket nem tudtuk meggyőzni”.

-„Márciusban… folytatódik a küzdelem”…

Aggaszt ám a dolog nagyon! Nem is rémlik, hogy a fullajtárok körülhordozták volna Orbanisztán-szerte a véres kardot… Eddig még egyik állami hírkanálison sem jelentették be hivatalosan, hogy a hon hadban áll, s viszik majd regrutának megint a legények elejit…

Kétségek közt hányódom. Nem, az semmiképp nem történhetett meg, hogy hadüzenet nélkül támadt rá dicső fejedelemségünk – több keleti szövetségesével együtt – a szövetség más, nyugatibb tagjaira! Elvégre a magyar lehet utolsó csatlós, de sosem lehet galád hitszegő, szószegő!…

Vagy ez csak afféle romantikus túlzás, és magyarja válogatja?

Talán mégiscsak kitört az európai uniós belháború? Mi lesz velünk?

Márciusig csak kiderül, a hadijelentés szerint akkorra várható az újabb roham…

(végépé)HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét