Titkolt megállapodást kötött Vajda – most már Matolcsy – Zita és a Mediaworks, a cég Matolcsy feleségének feltehetően az összes peres igényét teljesítette.Egy éve még megalapozatlannak találta Vajda hasonló jellegű igényét a Népszabadságot bezáró Mediaworks, most feltette a kezét, ügyvédet sem állított ki a cég, és ellenkérelmet sem nyújtott be. Eltűnnek a Vajdának nem tetsző, a Matolcsyval való viszonyáról, annak hozadékairól szóló írások?

A Népszabadság a bezárását közvetlenül megelőzően tárta fel a kapcsolatot, és egyebek között azt, hogy

  • a jegybankban a legjobban fizetettek egyikeként havi nettó bő 1,1 millió forint ütötte nemzetközi szakmai titkárként Vajda markát,
  • majd az MNB-ből való távozása után még ennél is több jövedelemhez jutott a jegybanki alapítványoktól. (A pozícióiról csak az idén augusztusi házasságkötés után mondott le.)
  • Kiderült az is, hogy Vajda Zita testvére is a jegybankban kapott munkát,
  • az alapítványok szerződtek egy olyan könyvelő céggel, amelyben Vajda Zita anyja dolgozott.
  • Az is napvilágra került, hogy már a Nemzetgazdasági Minisztériumban is egymás mellett dolgozott Matolcsy és Vajda.

Vajda Zita jó fél évvel a Népszabadság megszüntetése után, idén tavasszal személyiségi jogi pert indított a Mediaworks-szel szemben a bezárást megelőző cikksorozat egyes állításai miatt.

A Mediaworks nem sokkal a lap ma már több bírósági határozat szerint is jogsértő leállítása után az Orbán haverja, Mészáros Lőrinc érdekeltsége lett.

Vajda Zita elállt a pertől, mert megállapodtak a kiadóval

Egy éve még lesöpörte a kiadó Vajda panaszát, most azonban Mediaworks teljesítette Vajda Zita kéréseit. A bíróság ugyanis olyan levelet kapott – derült ki a felek hiányában csak pár percig tartó tárgyaláson –, amelyben Vajda Zita leírja, hogy eláll a pertől, mert megállapodtak a kiadóval.

(forrás: 24.hu)HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét