Média a családért-díj átadás egybekötve egy megálló átnevezéssel – Hungarikum

Ön kinek adna díjat azért, mert írásaival segítette a családok életét? Például L. Ritók Nórának, vagy Péterfy-Novák Évának, esetleg a TASZ munkatársainak, netán azoknak a civileknek, akik nap, mint nap az utcákat róva segítenek a rászorulókon és publikálják írásaikat? Hát, ezúttal nem ők kaptak….

…a média fontos szerepe, hogy értéket közvetítsen….- no lám, tudják ők…

Beneda Attila, az Emmi családpolitikáért felelős helyettes államtitkára a kőbányai Eiffel Műhelyházban tartott rendezvényen hangoztatta:

a média fontos szerepe, hogy értéket közvetítsen és – mint a díjakra jelöltek alkotásai is mutatják – értékeket hozzon létre.

Azt mondta, ezek a műsorok a családi élet szépségét, értékeit mutatják be, és így segítenek abban, hogy a kívánt, tervezett gyerekek megszülessenek.

A kormányzat eltökélt abban, hogy a következő évek is a családokról szóljanak, és ebben nagy szerepe lehet a családbarát szellemű médiának

– jelentette ki a helyettes államtitkár.

A Média a családért díjat

Zirig Árpád, a Magyar Konyha című lapban írt a Csak az reszel neked almát, aki igazán szeret című publicisztikájáért kapta. Az indoklás szerint az írás a generációkon átívelő gondoskodásról szól, amelyre nem csak a nők, a férfiak is képesek, még a női terepnek tartott konyhában is.

A díjat a Média a Családért Alapítvány és a Képmás magazin alapította 13 éve

Szám Katalin, az alapítvány kuratóriumi tagja, a Képmás magazin főszerkesztője azt hangoztatta, hogy

a családbarát sajtó ünnepe a mai, és azokat az újságírókat ünneplik, díjazzák, akik tavaly a családokért dolgoztak.

A Külhoni média a családért díjat

B. Vida Júlia, a Ma7 médiacsalád munkatársa kapta a Hanna és Kincső az első pillanattól a családunkhoz tartozik című írásáért, amelyben egy olyan házaspárt mutat be, amely három gyermeke mellé egy ikerpárt fogadott be családjába.

A díjak támogatói között volt a

  • ZALACO Sütőipari Zrt.,
  • a Mol Magyarország,
  • az Emmi
  • Nemzetstratégiai Kutatóintézet.

Az ünnepségen köszöntőt mondott Lévai Anikó, Orbán Viktor miniszterelnök felesége,

aki megköszönte a díjazott és a díjakra jelölt újságíróknak, hogy a családi értékek iránt elkötelezetten dolgoznak, egyszerre szólva az emberek szívéhez és eszéhez.

Vannak olyan újságírók, akik úgy gondolják, hogy a család nem egy leáldozóban lévő műfaj, akik szerint az otthoni beszélgetések nem helyettesíthetők semmi mással, és akik úgy látják, a barátokat nem pótolják a közösségi oldalak

– fogalmazott. Arra hívta fel a figyelmet, hogy

a nevelés azért nehéz, mert a gyerek nemcsak a szülőké, hanem mindig az adott koré is, amelyben él. Ma a média a legerősebb véleményformáló eszköz, amit kizárni az életünkből nem lehet, de a jót és értékeset is meg lehet jeleníteni benne

A díjátadó ünnepség idején volt az Eiffel Műhelyház BKV megállójának átadása

fotó: MTI/Mónus Márton

A Magyar Állami Operaház kezdeményezésére az intézmény harmadik játszóhelyének, multifunkcionális raktár- és próbaközpontjának közelgő megnyitása alkalmából

a Budapesti Közlekedési Központ az Északi Járműjavító megállóhely nevét Eiffel Műhelyházra változtatta csütörtök délutántól.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük