Városi kurír
A napi fontos.

Medvét ütött el egy teherautó egy erdélyi autópályán

0 212

Medvét ütött el egy kisteherautó a romániai A1-es autópályán Nagyszeben közelében – számolt be az Agerpres hírügynökség. A medve elpusztult.

A péntek este történt szokatlan baleset következtében az állat elpusztult, a héttonnás kisteherautó pedig megrongálódott. A gépkocsi utasai nem sérültek meg – közölte az útkarbantartó cég illetékese. Ellenőrizték az autópálya két oldalára épített kerítést – amelynek éppen az a feladata, hogy megakadályozza az állatok bejutását a gyorsforgalmi útra – de nem talált megrongált szakaszt. A szóvivő szerint feltételezhető, hogy a medve egy felkanyarodó úton jutott a pályára.

Az állat testét átadták az illetékes Szeben megyei vadászoknak.

Romániában a Környezetvédelmi minisztérium a közelmúltban fogadta el a medvepopuláció megőrzését szolgáló cselekvési tervet, amely már az állomány túlszaporodására is megoldásokat jelöl ki.

(Forrás: MTI)

Kapcsolódó:

Kilőtték az egyik veszélyes medvét Tusnádfürdőn

Leírás

Akár ez is tetszhet
Betöltés...

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi. Elfogadom További információ