Meghalt Csurka László színművész

Meghalt Csurka László, a 8 éve elhunyt Csurka István politikus öccse, Csurka Péter író fia. Nevéhez számos színházi szerep, filmek, tévéjátékok és rendezés is kötődik.

A tragikus hírt fia, Csurka Gergely közölte Facebook-oldalán:

“Légy jó, apu, odaát is. Irigylem az Úristent, mostantól ő hallgathatja a verseidet, ő nevethet a történeteiden, és ő eheti a halászlét. Mi valahogy próbálunk majd meglenni enélkül, nélküled – de hidd el, nagyon nem lesz könnyű. Ég veled, köszönök mindent.”

Csurka László, a 8 éve elhunyt Csurka István politikus öccse, Csurka Péter író fia nevéhez számos színházi szerep, filmek, tévéjátékok és rendezés is kötődik. Rendkívül népszerű szinkronszínészként Bud Spencer magyar hangja is volt. Ő volt a Rádiiós sorozat, a Szabó Család Lacija 1984-től 2007-ig.

Bár 1955-ben eltávolították a Színház- és Filmművészeti Főiskoláról, gyakorlatilag egész életét a színházi világban töltötte. A korai időkben a kaposvári Csiky Gergely Színház segédszínészeként, majd a fővárosi Déryné Színházban játszott, de társulati tag volt évekig a Pesti Magyar Színházban, játszott az Újszínház, a Nemzeti Színház és az Erkel Színház darabjaiban és tagja volt a Nemzeti Színháznak is.

csurka László

Egy hozzászólás itt: “Meghalt Csurka László színművész

  • Avatar
    2020.06.17 - 10:58
    Közvetlen hivatkozás

    Azèrt egy nekrológba ne írjunk már baromságokat… Csurka László SOHA nem volt Bud Spencer magyar hangja, valamint nem értem, miért kell elhallgatni, hogy Csurka István író (is) volt.

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük