Budapesti hétköznapok

Meghalt Klapka György fia és örököse

Klapka,

Leküzdötte az alkoholproblémáját, családot szeretett volna, de végül a betegsége eluralkodott rajta. Klapka György fia, Klapka Dennis péntek hajnalban hunyt el, az Aranyember özvegye volt az utolsó, aki beszélt Dennisszel, és elmondása szerint megérezte a férfi halálát, majd amikor csörrent a telefon, tudta, hogy nagy a baj.

Az utolsó telefon

A milliárdos üzletember özvegye, Klapka Marika alig néhány órával Dennis halála előtt beszélt vele telefonon, ő volt ugyanis az egyetlen családtagja, akivel a magányos férfi még tartotta a kapcsolatot.

– A hír sajnos igaz… Dennis tegnap éjszaka elment. Az utóbbi időben egyre sűrűbben kapott epilepsziás rohamokat, és a szervezete már nem bírta el a terhelést. Éppen egy barátjánál vendégeskedett, amikor megtörtént a baj. A mentők hamar kiértek, de már nem tudták megmenteni az életét. Teljesen össze vagyok törve!

– erősítette meg a Ripostnak az asszony. Marika és Dennis között szorossá vált a kapcsolat, a fiatal fiú 2011 karácsonyán veszítette el édesanyját, Mary Zsuzsit, azóta pedig saját anyjaként szerette apja feleségét. Az özvegy elmondta, péntek éjjel megérezte, hogy valami nagy baj történt

Tegnap beszéltünk telefonon és bár nem panaszkodott, mégis nyugtalanság öntött el, amikor bontottuk a vonalat. Egész éjszaka nem tudtam aludni, csak ő járt a fejemben. Végül amikor reggel megcsörrent a telefon, tudtam, hogy nagy a baj…

Dennis küzdött a démonaival

Miután Klapka György 2017-ben elhunyt, Dennis tetemes vagyont, örökölt apjától. A fiatal férfi kezdetben nem nyúlt hozzá vagyonához, apja halála után mesélte el a Blikknek, hogy alaposan be kellett osztania a napi tíz órás munkával, ügyfélkezelő informatikusként megkeresett pénzét. Magányosan élt, 2018-ban mondta el, hogy a négy fal között töltötte a karácsonyt, amely számára inkább a gyász, mintsem ünnepnap volt, hiszen akkor veszítette el szeretett édesanyját.

– Egyetlen gyertyát gyújtok majd, hiszen nekem a karácsony gyászt jelent, nem ünnepet. Édesanyámat sajnálom, mert én tudom, hogy mennyit szenvedett. Szerintem az öngyilkosságot nem gondolta komolyan, inkább egy végső segélykiáltásnak szánta, ami végül tragédia lett

– vallotta be Dennis akkor a Blikknek.

Az a fontos, hogy legyenek körülöttem olyan emberek, akikben meg lehet bízni, lehet rájuk számítani. Van pár ilyen barátom. A testvéreim viszont saját életüket élik, kettőnek külföldön családja van, a húgomnak vőlegénye, velük töltik az ünnepeket, én nem férek bele a hétköznapjaikba se – magyarázta pár éve..

Út a semmibe?

Nem csak a gyásszal kellett megküzdenie, hanem a „barátokkal” is, akik ki akarták használni. A szeretetre éhes fiú végül az alkoholhoz nyúlt a sok csalódás után, de végül, két évvel az Aranyember halála után az alkoholt sikerült letennie, és megpróbálta rendbe rakni az életét.

– Az alkoholproblémák is úgy keletkeztek, hogy a jóindulatú, segítőkész hozzáállásomat kihasználva sokan jártak nálam, úgy értve, régi ismerősök például, és kértek kölcsön, amit aztán nem láttam már viszont. Ilyen emberekbe is azért kapaszkodtam, mert azért nem olyan egyszerű az élet úgy, ha az ember fiatalon elveszti a szüleit. (…) Sokat gondolkodtam és rájöttem, hogy sok mindent elszúrtam, de talán még nem késő változtatni. Most úgy érzem, ismét van értelme felkelni, tervezni és egyről a kettőre jutni.

A változás kapujában

Kevesebb, de annál egészségesebb ételeket fogyasztok, tanulgatok főzni, a tömény alkoholtól pedig megszabadultam, saját erőből. Néha mar csak egy egy pohár vörösbor esik jól, az is maximum kólával

– mesélte tavaly júliusban az Aranyember fia. Nagy tervei voltak Nehezen tudta legyőzni a magányt és az alkoholt, de miután sikerült neki, előre próbált tekinteni. Egy évvel halála előtt bizakodva mesélte el, hogy most már csak előre néz, és jobb életet próbál kialakítani magának.

– Vannak barátaim, akik rendszeresen meghívnak magukhoz, és akikre tudom, hogy számíthatok. Szeretnék visszamenni dolgozni, letenni magamnak valamit az asztalra, és azt a pénzt költeni, illetve félretenni, amit én kerestem meg. Hiszem, hogy a 2021-es évben elkerülnek a rossz dolgok, mint ahogy eddig szerencsémre a vírus is elkerült, mert nagy terveim vannak. Szeretném idén az egészségemet tovább javítani, mert most rohammentesebb időszakot élek a változás miatt, és ez meg csak egy hosszú útnak az eleje, de hiszem, ha meghoztam az első lépést, és az elhatározást, a többi is menni fog. Szeretnék idén ismét munkába állni, elkezdeni edzőterembe járni, és ki tudja, talán év közben a szerelem is rám talál

– mondta akkor bizakodva a Blikknek

A macskáira hagyta vagyonát?

Klapka Dennist nemcsak a fizikai tünetek, hanem pszichés problémák is gyötörték, amelyeknek okozója a magány volt. Apja halála után teljesen egyedül maradt, ráadásul az örökség körüli viták miatt végleg megromlott a kapcsolata a testvéreivel, olyannyira, hogy az utóbbi években nem is tartotta velük a kapcsolatot. Sosem titkolta, hogy szeretett volna boldog családot alapítani, lélekben pedig az apaságra készült, de a szerelmi kapcsolatai rendre kudarcba fulladtak. Két évvel ezelőtt az élete még jobban megváltozott: egyre gyakoribbak lettek a rohamai és egyre erősebben törtek rá. Mivel nem tudta, hogy mennyi ideje lehet hátra, ezért végül úgy döntött, hogy egészen fiatalon megírja saját végrendeletét. Korábban maga nyilatkozta, hogy örökségét, minden ingó és ingatlan vagyonát a macskáira, vagyis arra az alapítványra hagyta, amelyet kedvencei miatt alapított.

–Egyedül vagyok, mint az ujjam, csupán a Mia Alapítványtól örökbe fogadott cicáimtól kapok önzetlen szeretetet – mesélte két éve a Blikknek Dennis.

Legyen könnyű neki a föld!

Ne feledje!

Friss!

About Author

Szólj hozzá!