Szél: “mégis hány harmad kell ahhoz, hogy helyre tegyenek egy rasszista-szexista alakot?!”

Üzenem a Sándor-palotába: az ég szerelmére, a köztársasági elnöknek törvény-kezdeményezési joga van! Mégis hány harmad kell ahhoz, hogy helyre tegyenek egy rasszista-szexista alakot?! – háborodott fel Szél Bernadett közösségi oldalán.

“És akkor folytatom,

hozzátéve, hogy ma reggel nekem sem kell már kávét innom, ugyanis Áder nyilatkozott a szegedi botrányprof ügyében és tényleg nem volt jobb szövege annál, mint hogy némi szemforgatás közepette előadja a

“A hatályos szabályozás alapján állami kitüntetés visszavonására nincs mód, az „államfőnek tehát jogi kötelezettségből származó tennivalója nincs”

című lemezt.

Ennyi? Lehet menni horgászni?

Álljon meg a világ, ez a szegedi oktató a katedrán Kamala Harrist, az USA alelnökét

„csak egy fekete ribancnak”

szólítja, rendszeresen kifejti, hogy utálja a cigányokat, egy nekem megküldött levélből tudjuk, hogy mellméret és hajszín alapján ültetgeti a női hallgatókat ide, meg oda, és a többi, és akkor ő a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetés birtokosa — és Áder János szomorúan néz, és “elfelejti” megemlíteni, hogy ő bizony tud törvényalkotást kezdeményezni?

Vagyis tudNA, ha akarNA?

Például azt, amit én is beadtam, hogy ÚJRA visszavonhatóak legyenek az állami kitüntetések! Hazugság, hogy eszköztelen. Végül is “csak” egy köztársasági elnök, az ég szerelmére! Nem kegyeskedne megmozdítani a kisujját, hogy felkérje jogalkotásra a mélyen tisztelt országgyűlést? Vagy valamelyik fideszest, aki szerint nem oké így beszélni?! Mégis hány harmad kell ahhoz, hogy helyre tegyenek egy rasszista-szexista alakot? Én még ilyen gyáva egy bandát sosem láttam. Mert nekik “nincs eszközük”. Az van, de bátorságotok, na az tényleg nincs.

Az urak jól elvannak egymás között, a “bátrak” meg a “főbátor” ott lapít sorban — ez esetben viszont munkám összes nehézsége mellett roppantul örülök, hogy ott vagyok, ahol vagyok, és helyettük is teszem a dolgom.

De előre szólok, síránkozás nem érdekel, igent kell majd nyomni a javaslatra, amit én helyettük is beadtam és ami szerint a rasszista-szexista alaktól igenis vissza lehet venni azt, amire jól láthatóan érdemtelenné vált — amennyiben komolyan gondolják azt, hogy ez vállalhatatlan, nincs más választásuk!”

Háttér

Nem kéri, és nem veszi vissza Áder János köztársasági elnök Bálint Péter, a Debreceni Egyetem kirúgott dékánjának állami kitüntetését

– közölte az államfő hivatala a 24.hu-val. Indoklásként azt írják, hogy a

hatályos szabályozás alapján állami kitüntetés visszavonására nincs mód.

Bálint Pétert tavaly mentették fel dékáni posztjáról a Debreceni Egyetemen. Erre egy etikai vizsgálat után került sor, ahol Bálintot elítélték zaklatási ügyben, miután egy női oktatót panaszt emelt ellene. Ezek után a 24.hu olyan más oktatót és diákot is megszólaltatott, akiket Bálint verbálisan és fizikailag is inzultált, többük arról számolt be, hogy fizikai erejükre, volt szükség, hogy Bálintot megállítsák. A korábbi dékán a Magyar Érdemrend lovagkeresztjét 2019-ben épp Áder Jánostól vette át a

“Várkert Bazárban rendezett ünnepségen a magyar irodalomtudomány és a folklórhagyományok kutatása, valamint a roma közösség felzárkóztatási lehetőségeinek vizsgálatával kapcsolatos munkája elismeréseként.”

Az államfő által kitüntetett Bálintról egyik tanítványa ezt az emléket őrzi:

Magyar-történelem szakos kistanárként került abba a gimnáziumba, ahová jártam. 17-18 éves voltam, ő pedig jól tanított, és jól tudott a műveltségével és franciatudásával büszkélkedni. Egyszer felhívott magához valami irodalmi ügyben. Ez kitüntetés volt, hogy ő meghív magához, az irodalmár! Fel is mentem, az ember abban a korban nem elég elővigyázatos. Én sajnos biztos nem voltam az, ma 55 évesen, jogászként így látom, ráadásul az még a szocializmus volt, a #metoo sehol nem volt még, nagyon másképp álltak az ilyen ügyekhez akkor. Amikor azt a feladatot vagy nem tudom mit, megbeszéltük, egyből rátért, hogy mit szeretne. Erőszakoskodott velem, és azt akarta, igen, azt. Ordítottam vele, hogy hagyja abba, ütöttem is. Így tudtam végül eljönni, mert szerencsére meg tudtam védeni magam. Mégis harminc éven át folytathatta az ámokfutását. Mennyi, de mennyi álszent ember kellett ehhez…! Ez az ember veszélyes, és senki nem állította le. Ami történt, azt mára feldolgoztam, a lányomnak is elmeséltem, hogy tanuljon belőle, mégis, most ahogy beszélek róla, felzaklat, pedig több mint harminc éve volt már.

Áder János hivatala nem fűzött kommentárt a történtekhez, csak arról tájékoztattak, hogy az államfő nem veheti vissza a kitüntetést.

Tegnap Áder egy másik botrányba keveredett egyetemi tanár, Gulyás László ügyében határozottabban szólalt meg, igaz, a kitüntetés visszavonását ott is elhárította törvényi keretekre hivatkozva

A professzorról egy héttel ezelőtt írta meg a Szeged.hu, hogy több tanítványa is bepanaszolta rasszista, homofób és szexista megjegyzései miatt. Gulyás többek között azt mondta, hogy ő Kamala Harrist, az USA alelnökét „csak egy fekete ribancnak” szólítja, illetve, hogy utálja a cigányokat. Gulyásnak március 15-én a köztársasági elnök a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést adományozta a „magyarság történetével kapcsolatos kimagasló színvonalú kutatásai, jelentős oktatói és tudományszervezői tevékenysége, valamint a nemzeti, polgári értékrendet közvetítő publikációi” elismeréseként.

Ezért a Népszava megkérdezte Ádertől, hogy utólag méltónak tartja-e a kitüntetésre Gulyást, ha pedig nem készül-e lépéseket tenni az ügyben. Az államfő hivatala arról tájékoztatta a Népszavát, hogy az alaptörvény vonatkozó pontja, továbbá a Magyarország címerének és zászlajának használatáról, valamint állami kitüntetéseiről szóló 2011-es törvény alapján a miniszterelnök előterjesztésére a köztársasági elnök adományozza az állami kitüntetéseket. A hatályos szabályozás alapján állami kitüntetés visszavonására nincs mód, ezért az „államfőnek tehát jogi kötelezettségből származó tennivalója nincs”. A válaszban ugyanakkor az is szerepelt, hogy, ha valóban az hangzott el az egyetemi katedrán, ami a tudósításokban olvasható, az Áder János köztársasági elnök szerint minősíthetetlen.

 

rasszista

One thought on “Szél: “mégis hány harmad kell ahhoz, hogy helyre tegyenek egy rasszista-szexista alakot?!”

  • Ez a magyar jogállam én is az igazságügyminiszter asszonyt OV ribancának nevezem, ez teljesen természetes OV csodaországában ///

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük