Megnyitott az idény első hazai sípályája – Ilyen lesz a hétvége időjárása

Örülhetnek mindazok, akik itthon szeretnének egy jót síelni, hiszen megnyitott az eplényi síaréna, adta hírül a Helló Vidék

Pályavaaaaaaaan!!!!!

László Márk elmondta kommunikációs vezető bejelentése szerint  csütörtöktől használható az A1-es sípálya és a T1-es tanulópálya, valamint üzemel a négyüléses felvonó is. Hozzátette: a hideg idő beköszöntével november 30-án kezdték meg a hógyártást. Negyvenkilenc hóágyúval azóta mintegy tízezer köbméter havat gyártottak, így 50 centiméteres átlagos hómennyiséggel indítják a szezont.

Az eplényi síarénába élő webkamerás felvételeken is be lehet pillantani, melyeket itt lehet elérni.

(Friss hírek>>>>>>>>>>>)

Ha síelni készül a hétvégén nem árt ha tudja!

Pénteken alapvetően még mindig a köd, illetve az abból kialakuló rétegfelhőzet határozza meg az időjárást. Ebből a felhőzetből jelentős csapadék nem hullik, de hószállingózás, szitálás, a fagyos északkeleti területeken ónos szitálás előfordulhat. Legfeljebb kevés helyen és átmenetileg, főként az északi hegycsúcsokon, illetve a déli országrészben valószínű napsütés. Enyhülés kezdődik, de ezt még inkább csak a déli országrészben érezhetjük.

Éjjel borult marad az ég, helyenként ködfoltok képződhetnek, de inkább csak a borult, párás idő lesz jellemző. Délnyugaton, nyugaton már kevésbé lesz jellemző a fagy. Északkeleten is mérséklődik a lehűlés, de ott még mérsékelt erősségű fagyra kell készülni.

Szombaton folytatódik az enyhülés, már csak egészen az északkeleti határvidéken várható tartósan fagyos idő.  Marad azonban a szürke, jellemzően erősen felhős, borongós ég, illetve a párásság. Jelentős csapadék nem várható, de itt-ott átmeneti szitálás előfordulhat. Gyenge marad a légmozgás. Éjszaka is hasonló, eseménytelen időre számíthatunk. Gyenge fagy csak kevés helyen valószínű, inkább a pozitív minimumok lesznek jellemzők.

– Vasárnap már nagyobb esély van napsütésre, de helyenként még mindig megmaradhat a ködfelhőzet. A hőmérséklet helyenként már 10 fok fölé emelkedhet.

A jellemző hőmérséklet átlaga (oC):            

péntek délután       délen +5, északkeleten -2,

szombat reggel      -5 – +2,

szombat délután    délen +7, északkeleten 0,

vasárnap reggel    délen +5, északkeleten 0      fok körül alakul.

megoszt

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük