Csak erős idegzetűeknek!!! Egy csicska halála

A Vas Megyei Főügyészség vádirata szerint a három vádlott 2017 tavaszától  csicskáztatta a velük egy zárkában lévő rabot, aki belehalt a kínzásokba. A csicskáztatás a jelenkori Magyarország társadalmi jelensége, tulajdonképpen úr-szolgai, sőt rabszolgai viszonyt jelez. Becslések szerint 30-40.000 fő él jelenleg csicskaként, elsősorban vidéken,” (Wikipédia) illetve tegyük hozzá: a büntetés végrehajtás keretei között.

Csikket etettek vele

2017. májusától a vádlottak napi rendszerességgel bántalmazták és alázták meg különböző módon a sértettet, így például a takarításhoz használt 5 literes műanyag vödröt megtöltötték vízzel, majd arra kényszerítették, hogy azt igya meg, közben bántalmazták, ezután pedig csikket etettek vele.

A rendszeres kínzások még inkább eldurvultak, a vádlottak a sértettet kikötözték, száját lepedőből hasított csíkokkal betömték, felváltva ráálltak, taposták, ugráltak rajta, ököllel ütötték és rugdalták a bordáit, ájulásig fojtogatták. Amikor a sértett összecsuklott, felállították, és elölről kezdték a bántalmazást.

A halála előtti napokban napban az elsőrendű vádlott arra kényszerítette rabtársát, hogy megegye a felmosó cipőfűző vastagságú szálait. Az ellenőrzések során a sértettet beküldték a mosdóba, illetve a mosdó elé térdeltették, mert oda az őrök nem láthattak be.

Nem tudták újraéleszteni

2017. május 14-én a férfi meghalt, az ápoló a zárkába érve megpróbálta újraéleszteni, de már nem tudta megmenteni életét.

A sérülések nagy részét a halálát megelőző 12-24 órán belül szenvedte el – írja a vádirat -, a Vas Megyei Főügyészség az első- és másodrendű vádlottakat folytatólagosan, társtettesként elkövetett kényszerítés bűntettével, különös kegyetlenséggel elkövetett súlyos testi sértés bűntettével, és , különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettével, a harmadrendű vádlottat társtettesként, különös kegyetlenséggel elkövetett súlyos testi sértés bűntettével, és társtettesként, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettével vádolja.

Az előkészítő ülésen a bíróság döntött a bizonyítási indítványokról, továbbá elrendelte a harmadrendű vádlott letartóztatását, tekintettel arra, hogy a jelenlegi szabadságvesztését szeptember 20-án tölti ki – közölte a Bíróság.hu.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük