Melyik Isten mondja, hogy rúgj bele az elesettbe?

A Szigetszentmiklósi Bíró Lajos Általános Iskola református osztályában a szülők megakadályozták, hogy az oda járó Down-szindrómás gyerekek képe felkerülhessen az osztálytablóra. A tiszta fajú magyarok között rontották volna az összhatást? 2018. Magyarország! 

Református, mi? Egy frászt!

Egy, a  hír alá írt komment:

“Ahogy évtizedekig büszke voltam a vallásomra, úgy egyre jobban távolodom tőle. Szomorú vagyok!”

Szűcs Marianna az idén ballagott el a Szigetszentmiklósi Bíró Lajos Általános Iskolából, készült tabló is, az édesanyja, Szűcs Mária büszkén meséli, hogy milyen jól sikerült a fotó. Aztán jött pár nevét persze nem vállaló mélymagyar szülő, akik nem akarták a szőke, kék szemű tiszta fajú magyar gyerekeik között látni a sérült gyerekek képét.

A gyerekek akarták!

Öt speciális tagozatos gyerek ballagott az idén, tény, hogy nekik eddig mindig külön tabló jutott. Az idén viszont az ép diákok szerették volna, ha az értelmileg akadályozott és értelmi fogyatékos gyerekek is felkerülnek a 8. a osztály tablójára. A ballagás előtt két nappal aztán Mária megtudta, hogy lánya a többi speciális tagozatossal együtt mégsem lesz rajta a tablón. Nem értesítették – ő ment be a napközibe, akkor mutatták meg neki Marianna tablóképét.

Nagyon megörültem, hogy milyen szép rajta, rögtön meg is kérdeztem, hol van kiállítva a tabló. Akkor mondták, hogy nincsen közös tabló.

Kuss-rendelet

Noseda Tibor intézményvezető nem nyilatkozik, továbblőve a kuss-rendeletet hozó tankerületi központra, aminek engedélye nélkül nem nyilatkozhat. Érdekes! Azt nem kellett volna megbeszélnie az arctalan “fontos elvtársakkal”, hogy belerúgjanak egy gyerekbe?

Gábor György vallásfilozófus közösségi oldalán így ír az eset kapcsán:

“Ha egy magyarországi iskolában egy ún. „református osztály” közössége (az osztályban református hitoktatás folyik, az osztályfőnök hitoktatói végzettséggel rendelkezik) a szülők fellépésére és az igazgató hallgatólagos jóváhagyására nem teszi fel a tablóra a fogyatékkal élő gyerekek arcképét, akkor ne feledjük el egy pillanatra sem, hogy éppen ennek a „kereszténységnek” a legnagyobb hazai védelmezője Orbán Viktor.

Továbbá azt se feledjük el, hogy éppen ez az a kereszténység, amelyet Magyarország lakosságának túlnyomó része a sajátjának érez.”

Kiütéssel győztek Orbán reformátusai

Papi lázadás az Orbán-művek ellen – mi lesz így a hálamisékkel?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük